Blixten!

Blixten jag slog till på var en Meike Speedlite MK-580, 1399:- kostar den hos Cyberphoto.

mk5801

Några texter från Cyberphotos hemsida:

”Meikes nya blixtar har i viss mån vänt upp och ner på blixtvärlden på senare tid, i alla fall för ett par stora kameratillverkare. Varför? Jo, man har kommit med ett par blixtar som lånat väldigt mycket, både till utseende och funktion, av motsvarande originalblixtar. Och vad kanske ännu värre är, i alla fall för originaltillverkarna: Meikes blixtar håller en mycket hög klass trots ett väldigt konkurrenskraftigt pris.

”Vi har nu under några dagar vänt upp och ner och in och ut på denna blixt. Det som först slår en är hur oerhört välbyggd och gedigen den känns jämfört med andra blixtar i samma prisklass. Ja, till och med jämfört med Canons originalblixtar håller denna blixt måttet bra när det gäller den mekaniska hanteringen”

Läs mer om på deras hemsida, det står massor, och de har testat den både mot blixtar i samma prisklass och mot Canons blixtar i högre prisklasser.

Jag var egentligen mest ut efter en blixt som jag kan vända bakåt, för att kunna ta fina porträttbilder inomhus nu när det är så kasst ljus, och i vårat hus är det av någon anledning verkligen dåligt ljus (märks när man fotar). Jag har letat blixtar ända sen jag gick fotokursen 2010, men de är ju så sjukt dyra! Men så hittade jag den här nu, som verkligen var prisvärd och nu är det kul att fota igen!

Jag har inte hunnit testa så mycket än, jag bara kopplade på den, vinklade bak blixten och började fota. Instruktionsboken som följer med är på engelska, och jag är kass på att läsa instruktioner på engelska. Men jag tänkte att jag ska bekanta mig lite med den nu, och sen läsa på lite mer och lära mig om det finns några finesser.

Någon som fotar som har några tips på vad jag kan tänka på när jag fotar med min blixt? Lite tips och tricks?

3 thoughts on “Blixten!

  1. Verkar vara ett riktigt kap! Den här måste jag flirta till mig i julklapp :) när man vinklar blixten bakåt, är det för att slippa få ljuset rakt i ögonen när man fotar porträtt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *