Beer Can Chicken

Via spot and tell har jag fått testa Kronfågels nyhet BBQ Beer Can Chicken, det är liksom en hel kyckling som man sätter på en ölburk (med öl i) och grillar. För oss gick det dock sådär…

Det började med att Simon tände grillen, och jag började fixa potatis. Sen läste vi att det skulle ta 1,5 timme att grilla! Och vi som redan hade hungriga barn… Jaja, jag bredde varsin macka till barnen medans Simon försökte få till det där med kyckligen på grillen. Och det funkade ju inte det heller, vi har en ”normal” klotgrill och på den fungerade det liksom inget vidare. Man skulle grilla under lock, men kycklingen blev för hög och för ostadig där den skulle balansera på ölburken.

Så in med kycklingen i ugnen och så tog Simon Tuva och åkte in till Max och köpte maxmål åt oss fyra istället. Hahahaha!

Dock så blev ju kycklingen klart i ugnen och blev lika god som en vanlig köpt grillad kyckling så vi har ätit den idag i sallad istället.


Mums! Jag älskar ju kyckling. Dock är det ju både billigare och lättare att köpa en färdig grillad… ;-) Men, jag tycker idéen med Beer Can Chicken låter himla kul. Lite roligt att bjuda på om man får gäster tex, så jag är lite besviken på att vi inte fick till den som vi tänkt. (Men himla tur att vi inte provade den när vi hade hungriga gäster här också… Haha!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *