Babynamnen

Vi fortsätter fundera på babynamn.

Vårat favoritnamn som båda tycker är Julie.

Sen har ju jag Molly som Simon fortfarande är lite skeptisk mot. Han tycker att det är för ”gulligt” och inte kommer att passa på en vuxen.

För några dagar sen såg jag namnet Bianca så det håller jag på och funderar lite på nu också. Simon tyckte också att det lät bra, men att det var lite ”Bernard och Bianca”.

Ruth är gulligt också, och då skulle hon bli döpt efter Simons farmor. Men det är ett lite för ”hårt” namn tror jag… Jag vet inte. ”Lilla Rutan” skulle det bli, och det är ju sött. :-)

Sen har Simon föreslagit Tilde också, för att då kommer de heta efter hans ”favorittjejer” Tuva Novotny och Tilde de Paula. Namnet är gulligt, men motiveringen tycker jag känns sådär. ;-) Tuva och Tilde, det låter väl bra?

Simon har gett förslag i still med Asta (där kan vi snacka hårt namn!), Lena, Hanna, Meja, Thea, Ellalis, Althea och Dorothea.

Men njae, för det första vill jag inte ha ett namn som jag vet någon som heter (kändisar räknas bort) för jag vill inte att min bebis ska förknippas med någon annan. Och sen vill jag inte ha ett namn som är ”inte tillräckligt gammalt”. Antingen så får det vara ett riktigt gammalt namn, som våra far och morföräldrars (eller äldre) eller så ska det vara ett ”nytt namn” så som barn heter nu. Jag vill heller inte ha ett namn som är långt, utan ett som är kort och passar med Tuva.

Mellannamnen kommer att bli Sibylla och Elisabeth. Jag gör inte som mamma och döper alla lika. ;-) Fast Simon sa igår att han tyckte att hon skulle heta Albertina också, som jag, Tuva och resten av tjejerna i våran familj heter. Men, nej, hon får ju Elisabeth (Jag heter så i mellannamn och det är ju för min mamma heter Elisabeth) från min sida och Sibylla (som Simons mormor heter) från Simons sida.

Och just det, om det mot förmodan blir en pojk så blir det nog en Isak. Där är vi överens Simon och jag. :-)

3 thoughts on “Babynamnen

  1. Isak funderade vi också på om vi skulle få en pojk, vilket det ju blev men han var ingen Isak när han kom ut. Lustigt det där. Tycker att de allra flesta namnen ni diskuterar är riktigt fina. Det är så mycket lättare att hitta fina tjejnamn än killnamn av någon anledning tyckte både Anders och jag.

    Jag älskar namnet Andreas också men det heter min bror så det var ju kört:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *