Att ta körkort

Jag har flera i min närhet som pratar om att ta körkort och eftersom jag ändå gjorde det lite senare (28 år) och höggravid så tänkte jag ge mina bästa tips. Bra va

  1. Ta körkortet direkt. DU FÅR INTE MER TID. Jag vet att du tror att du kommer att få det, men nej, det kommer inte att bli lättare!
  2. Hitta rätt motivation. Min var att jag måste ta det innan barn nummer 2 kom om det andra barnet skulle kunna gå på förskolan under mammaledigheten. Att gå 5 km tur och retur på en liten dålig grusväg med liten bebis och en inte alltid helt samarbetsvillig 3,5-åring var min motivation. (att ha storasystern hemma hade inte vart ett alternativ, hon älskade förskolan och klättrade på väggarna av en hemmadag) (samt att jag hade klättrat med henne på väggarna om jag inte kunnat ta mig någonstans)
  3. Ta körlektioner. På en körlektion så kanske du lär dig lika mycket som på 10 privatkörningstimmar. På riktigt! Samt att de du kör med kanske inte är helt ”up to date” med vad som gäller just nu. En vanlig mening när jag övningskörde privat var ”Men min körskolelärare säger att…”.
  4. Boka halkbana, teoriprov och uppkörning. Sätt press på dig!
  5. Plugga teorin själv. Så svårt är det inte, men det kan vara bra att ta hjälp av en app eller liknande (tex körkortsskolan) för att få frågor liknande de som ställs på provet.
  6. Tro på dig själv! Klart du klarar det! Det finns fasiken många korkskallar i trafiken som uppenbarligen lyckats… Så det är klart du med gör det.

Så, det var mina tips. Kul att kunna dela med sig av lite erfarenhet man bestitter. Haha! ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *