Astma och hopp om vabfria månader

Igår fick vi hämta hem Isak tidigare från förskolan. Han var trött, rosslig och hostig. Orkade inte med verksamheten… Som så många gånger tidigare. Som tur var är att sist vi var till läkaren så var det äntligen en som tog oss på allvar och inte bara skrev ut ännu mer mollipect, utan gav oss bricanyl och en remiss till barnspecialisten. Så idag hade vi tid. Bra timing. :-)

Där konstaterades att Isak har astma (förkylningsastma?) och så fick han ta pricktest för att utesluta allergi mot olika djur, och det klarade han som tur var! Jag var ju inte lite rädd där ett tag att vi skulle få göra oss av med Aslan och Mimmi Kanini. Men det behövdes inte! Hund och häst visade inget heller. De pratade om mögel i huset, men fasiken, vi har ju byggt om halva huset och bytt hela taket sen vi flyttade in 2010, dessutom så var det ju inget i besiktningarna vi gjorde då heller.

Pricktestet tyckte han var sjukt roligt. Han skrattade och fnissade! Men att mäta sig, det gick INTE. Tokbarn!

Med oss hem fick vi en inhalator och två mediciner. En dos av den ena, och två doser av den andra som ska inhaleras två gånger om dagen, morgon och kväll.

Ska bli spännande att se hur det går, första gången gick dock bra! Han tycker ju såna grejer är spännande och vi hjälps åt att fixa och greja med den. Hur det går imorgonbitti är nog en helt annan sak…

IMG_0395.JPGMedicin och inhalator.

Nu hoppas jag att vi kan få fler vab-fria månader! Sen Isak började förskolan i januari 2012 så har jag klarat två stycken såna (bortsett från sommarsemestern då). TVÅ! Mycket vab alltså, och då delar ändå jag och Simon så mycket som det bara går.

IMG_0396.JPGLiten grabb på väg från doktorn.

Så duktiga personer vi fick träffa idag. Så otroligt värt när de verkligen tar sig tid (nästan så att jag blev stressad över att vi pratade mycket och länge!) och lyssnar på en, och allt man säger. Undersöker noga och gör extra tester och visar noga hur mediciner ska användas.

När de tittade i öronen så såg de att hans trumhinnor inte såg bra ut, och de misstänkte att han hör dåligt. De tyckte även att han pratade lite för otydligt för att vara tre år, och det är ett tecken på att han inte hör som han ska.

Så nu ska vi hålla koll, och fundera på det, så när läkaren ringer för uppföljning om två veckor så ska vi ta upp det om vad vi tror om det. Isaks fröken han hade i våras sa ofta att hon tror att han hör dåligt… SÅ dåligt kan han inte höra iallafall tycker jag. Han reagerar mycket snabbare än sin storasyster på tilltal, och hon hör perfekt (men är något mer disträ… ;-) ).

Nope, klockan är mycket! Jag har utöver doktorsbesök, en snabbvända på jobbet, massa mys med Isak, plantering av sista fyra påsarna tulpanlökarna i trädgården, uppsättning av tavlor och ljusslinga och vanliga vardagsbestyr dessutom hunnit med ett pass rullskidor på kvällen. Det var inte igår! :-)

Natti, natti!

One thought on “Astma och hopp om vabfria månader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *