Apropå kvällsvällingen…

Såg att det var ett par som kommenterat om att ge vatten istället, och visst, det erbjöd vi ju henne. Men har Tuva bestämt sig för att det är välling hon vill ha, ja då är det välling hon vill ha.

Men igår förberedde vi henne mycket tidigare om att hon inte skulle få välling på kvällen, men att hon kunde få vatten eller en liten gurkbit istället. Så när kvällen kom sedan och jag låg och läste saga för henne så säger hon ”Jag måste prata med pappa”, ”varför då?” undrade jag. ”Jag måste fråga honom en sak” sa Tuvisen. Så vi ropade på pappa och när han kom så sa hon med sin allra ljusaste snällaste röst ”Pappa… Kan jag få välling..?” och nej, det fick hon ju inte. Så det blev lite gråt men efter två gurkbitar så var hon nöjd. Det gäller ju ”bara” att hon glömmer det där nu så kommer det gå fint.

För sen kommer ju det aningens svårare… Att sluta med nappen.

To be continued…

3 thoughts on “Apropå kvällsvällingen…

  1. När vi bestämde oss för att sluta med vällingen, mest pga att slippa kiss i sängen (och för att vår envise lille pojke fick för sig att det är bara bebisar som dricker välling) så erbjöd vi en smörgås istället under sagoläsningen, sen borsta tänder och sova…bara för att man vet att han fått i sig nåt att sova gott på och mysigt med saga och nåt att äta på. Kanske vore nåt för Tuva också, eller är det välling eller inget alls tro ;) ?

    • Jag tror ju att det är välling eller inget alls för henne, vi äter oftast så pass sent (runt 18, ibland senare…) och hon lägger sig vid 19-snåret så jag tror inte att det är hungern som är något problem. Att äta macka i sängen känns inte som ett alternativ för våran lilla kladd-tjej heller. ;-)

  2. Vi gör som ni också gör, eller rättare sagt ha gjort. Ge vällingen i sängen och sen god natt. Fel ordning jag vet, men det har blivit så. Vår tandläkare sa inget alls om det, men tNken har slagit mig att det nog inte är så smart. Borde också få henne att sluta dricka välling innan läggning men det är mysigt ju…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *