>Agia Napa

>

En sak jag undrat över, varför kan inte saker och ting få heta som de gör? Varför heter det Agia Napa på Cypern, men vi säger Ayia Napa? Varför har man bytt ut den lilla bokstaven?

Men, jaja, det blev en dag för oss inne i Agia Napa när vi var där (bodde ca 25 min utanför, mot Nissi Beach).

1. På väg in till stan längs strandpromenaden. 2. Syns dåligt på bilden men skeppet hette "Black Pearl" och var ett café. 3. Inne på klostret som var ett av målen för dagen.

1. Tuva hade lite dålig koll på att man skulle vara lugn i ett kloster och började dansa discodans vid jesus på korset. Ahh! På bilden var hon dock lugn. 2. Jag och Tuva spanar in "vattenkranen". 3. Ett 600 år gammalt träd inne på klostergården. AS stort!

Me and my love  vid trädet.

På vägen hem när de var dags för shopping (i butiken ovan fanns hur mycket grymma skor som helst, och det var där jag köpte mina godbitar!) och vi tappade bort Simon och Adam efter två butiker… Och hur rätt hade inte jag och Sara när vi tänkte "de har satt sig och tagit en öl någonstans…". Återföreningen blev dock inte förrens vid hotellet. Men det gick ju bra ändå! Synd bara att det faktiskt är ganska dyrt på Cypern. Och att jag jämför allt med h&m-priser…

Nu ska jag slänga i mig lite lunch och sen ta en långsamprommis till närakuten (känns så förbannat onödigt att åka buss ändå).

Ciao!

2 thoughts on “>Agia Napa

  1. Det ska stavas Agia Napa enligt enkla translitteringsregler mellan grekisk och latinsk skrift. Det är inget konstigare än att gamma motsvarar g. Men gamma kan även förväxlas med y, något som britterna sannolikt kan ha lyckats med. Ayia är nämligen ett arv från britternas kolonisation av Cypern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *