Tand-update

Ja, som sagt, idag fick vi en akuttid till specialisttandläkaren för Isak. Egentligen skulle han ha gått i början av oktober (väldigt viktigt att han går var tredje månad) men så blev hans tandläkare sjuk, och sen sa hon upp sig. Och då de har väldigt fullt på specialisttandvården så fick liksom Isak ”köa om”, och fick en tid 16 december… Kändes inte helt ok, därför har vi stått och väntat på återbud och senast imorse ringde jag och frågade om det inte fanns några tider då jag är lite orolig för en hörntand.

Så ringde de klockan 13 och sa att de fått återbud klockan 14, snacka om gasen i botten ut till dagis och sen tillbaka in till stan igen! Jag ville INTE missa den tiden!

Tanden var dock ok, men de viktigaste tänderna som inte får nötas ner är just hörntänderna och de fyra längst bak, bettet ”vilar” liksom på de tänderna om jag förstod det rätt. Men även om tanden var ok nu, så såg de att den hade börjat bli fläckig och inte helt ok, så vi fick behålla våran tid i december och så ska de försöka pensla på någon sorts superflour för att stärka upp tanden.

IMG_1584Dreglig och snorig pojk visar fina gluggen. Bild från i våras. :-)

Dentinogenisis imperfecta – så heter Isaks tandfel, här kan ni läsa lite mer.

Tandläkarbesöket gick iallafall bra, eller betydligt bättre än väntat! Sist vi var där hade Isak total panik och skrek, skrek och skrek! Han slutade inte ens skrika när vi gick därifrån. :-( Men nu var han bara blyg och ville inte visa sina tänder. Jag panik-ringde in syster/moster Julia som hjälp/stöd och hon kom på studs. Så skönt. ♥

Nope, nu dusch. Blev ju ett pulsgympapass på friskis ikväll! Det behövdes efter den här dagen. :-)

2 thoughts on “Tand-update

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *