2 x psykbryt, Ikea, mys och middag

Det summerar min fredag rätt bra. Förmiddagen startade dock först med två psykbryt, först på lillpojk som ska göra illa sin mamma (se inlägget nedan, blåtiran är knappt synbar idag. Simon skrämde mig igår och sa att det skulle bli värre över natten…) och sedan på stortjej som hade röjt ut saker i HELA huset! Och främst i hennes rum, det var grejer ÖVERALLT! Leksaker helt blandat och ”pysselgrejer” (små, små klippta, limmande och tejpade lappar…) överallt i hela rummet. Alltså verkligen superkatastrof. Jag hotade som vanligt med att jag ska kasta det om hon inte började städa i vardagsrummet iallafall, men det orkade hon inte.

Så jag fejkade ett psykbryt och gick och hämtade en pappkasse och började slänga saker… DÅ vart det liv i luckan och äntligen åtminståne lite action. Alltså, hon är så SJUKT dålig på att städa. Isak är mycket bättre! När borde man kunna kräva av dem att hålla städat på sitt rum? Jag tycker ändå inte att jag har helt orimliga krav… En vecka höll hon städat, då jag hade mutat henne med veckopeng och hon till slut förhandlat till sig en Monster High docka. Men det räckte ju inte länge.

Jaja, det var nog bra för både mamma och barn att ha lite psykbryt på förmiddagen för sedan var de fromma! Vi åkte till Ikea och åt lunch och hade det jätte mysigt.

f21faca2066311e39c2822000a1fbe4c_765:- för tre luncher. TRE STYCKEN! I love Ikea!

På Ikea köpte vi riktigt bra och urbilliga förvaringsboxar till Tuvas rum för att få undan sakerna mer. Nu är det slut på genomskinliga plastlådor som inger till röj… ;-) Måste dock in och köpa några till imorgon, sen ska jag visa hur bra det blev! Tuva blev också nöjd och har lovat att aldrig mer stöka till så, och hela eftermiddagen lekte hon med olika saker och städade upp mellan. Tjoho! (Inte för att jag håller i sig men allt är ju bättre än inget ;-) ).

Iallafall, vi hade en riktigt mysig eftermiddag. Barnen kände väl som sagt att de inte riktigt låg på plus och höll sig i skinnet… Hehe. När pappan i huset kom hem så åkte vi in till den här familjen för middag. Super mysigt och trevligt som vanligt! Barnen härjade på så att de var alldeles rödblommiga och svettiga, och så somnade de gott i sina sängar här hemma när vi kom hem. ♥

Så det har vart en riktigt bra fredag! Nu är jag dock trött som ett as och ska krypa till kojs.

Hörs imorn!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *