Vecka 26

Jag mår lika som tidigare (känns som att jag skriver det varje vecka, men det händer väl inte så mycket. Haha!) bortsett från sammandragningarna som var värre. Tänkte att jag skulle fråga nu när jag var hos mvc i fredags (då det var precis 25+0 och bilden ovan togs) men min barnmorska hade jätte bråttom och hela besöket var över på 10 min. :-( ”Vila, och går det inte över då så får du ringa förlossningen”. Så det är väl det jag får göra helt enkelt. Dom onda sammandragningarna kommer ju inte direkt när jag rör mig, utan efter och då spelar det ingen roll hur mycket jag vilar. Men hur mycket ska jag vila då? För det första så GÅR det inte att vila med ett hus, en 3-åring och allt annat i livet (Är ju ensam med Tuva en vecka till, och Simon pendlar ju ca 2 timmar om dagen och dessutom har han jätte mycket på jobbet som han måste få klart så jag får ju vara glad om han hinner hem till läggdags för Tuva) och för den andra så kan jag väl liksom inte ordinera mig själv liggläge? Det är ju sommar och jag vill göra saker. Men jag ska försöka att ta det lungt iallafall. Lågt järnvärde har jag också, 113 låg det på nu men det är iallafall bättre än sist då det var på 108.

Bebisen mår nog rätt bra där inne. Tycker inte om när man råkar lägga sig på sidan utan ordentligt stöd för magen, eller om man råkar vila armen på magen. Då sparkas det som tusan där inne. :-) Hjärtljuden låg på 150 och magen mätte 24 cm, dvs precis på kurvan. :-)

Förberedelserna står still för tillfället, men tankarna snurrar på. Precis som alla andra veckor. ;-) Ska ju ta tag i det där under våran semester har JAG tänkt (kanske ska sätta in Simon lite i mina planer också, haha…).

2 thoughts on “Vecka 26

  1. Jobbigt att sammandragningarna inte blir bättre utan snarare värre. Ännu tråkigare när bm inte lyssnar på dig. Jag vet hur svårt det är att vila och för mej var det precis som för dej att sammandragningarna kom när jag väl satte mej ner och vilade. Jag kanske skrev det innan? Jag fick iaf rådet av läkare att om jag hade onda sd efter 2 timmars vila så skulle jag rina förlossningen. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *