Värt ansträngningen

Inatt var jag bättre på att gå upp och ge Minifom innan matning (typiskt att den flaskan ska stå i kylskåp, annars hade jag ju haft den och en sked vid sängen…) och att sätta mig upp och rapa (Isak så klart, så jobbigt att jag vet att Emma läser och ser allt som skulle kunna misstolkas… ;-) ) efter matningen (men då gäller det ju att man är lite halvvaken och märker när han slutar äta och inte vaknar lagom till nästa matning…). Bäst är ju också om jag kan lägga över honom i hans korg och att han sover vidare där, så jag försöker med det.

Det var bara vid matningen vid 05 som jag inte orkade upp… Så det blev väl någon mer matning däremellan innan han ville upp vid 08. Eller upp och upp förresten, hade han inte kissat ner sig hade vi nog kunnat dra ut på det lite…

Och det är också det enda tillfället som det vart skrikigt idag. Har inte Isak ont i magen så skriker han inte så mycket. Men det är klart man kan få skrika om man kissat ner sig och har en mamma som försöker tjäna lite extra tid i sängen genom att försöka ge en mat… ;-)

Som jag sa till Simon igår, bara Isaks magonda blir bättre så orkar jag mata nätterna igenom. Det gör jag!

Hoppas ni har en fin torsdag, snart är det helg igen! :-)

3 thoughts on “Värt ansträngningen

 1. Hej tjejen. Trist med Isaks onda mage, min kille hade likadant och nu vid 11 veckor har det äntligen börjat ge med sig.
  Angående minifomen så är det inte nödvändigt att ha den i kylskåp. Öppnad flaska klarar sig i rumsteperatur 4 veckor har jag för mig att barnläkaren sa. Sen så behöver du inte stå och måtta med sked heller. Jag fick tipset att spruta in i munnen inför varje matning då de 10 dropparna som det står på flaskan är vad du minst kan ge honom. Min stora tjej som är lika gammal som Tuva fick vi ge 50 (!) droppar. Tycker dock att det som fungerat bäst är sempers magdroppar. Lycka till med allt!

  • Åh! Tack för det tipset, det står ju faktiskt på förpackningen också! Tjoho! Det kommer ju underlätta massor. :-)

   Vi gav också Tuva ganska mycket mer än de där 10 dropparna, och jag höftar till det lite med Isak också. De får ju ändå inte i sig allt från skeden…

   :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *