Update om ultraljud och alla dessa tester

Hmm ja, min panik över att vi inte tänkt göra en massa tester släppte lite igår och jag kom att tänka på några saker.

 1. Det spelar ingen roll hur många UL man gör, man minskar ju ingen risk för missfall bara för att man får se bebisen. Speciellt inte nu när den är mega liten iallafall och inte skulle klara sig utanför magen.
 2. Man är ingen bättre mamma för att man gör fler ultraljud. Kanske snarare tvärtom om man gör en massa ultraljud utan anledning då jag hört att det faktiskt kan påverka barnet…
 3. En av mina nojor är att jag skulle vara skengravid, att jag gått och misstagit mig för att vara gravid! MEN, den växande magen, plusset på stickan och alla andra gravidåkommor som härjar på borde väl vara ett tecken på att det är något därinne?
 4. Om något är fel på bebisen (som skett under utvecklingen) så blir det oftast missfall innan v10 läste jag. Så om man plussar på några veckor så borde jag ju ändå ligga utom den farozonen (går in i v14 imorgon). Och den magiska 12-veckors gränsen är ju också passerad.
 5. Om jag skulle göra ett ul nu och se en levande bebis (eller att jag skulle ha gjort ett tidigare), så skulle det ju inte hindra att bebisen skulle kunna dö senare… Alltså spelar det ingen roll.

Så jag bestämde mig alltså för att vänta på rutin ultraljudet den 23:e maj så länge allt flyter på som det gjort. Skulle jag plötsligt få smärtor eller blödningar så kommer läget bli annorlunda…

Men om jag bara kunde sluta noja så skulle det vara bra. ;-) Tänk sen när man börjar känna lite rörelser, då kommer jag att bli lite lugnare. För som sagt, det jag oroar mig för är att det inte skulle vara någon bebis eller att det skulle vara en död bebis. Med Tuva så kände jag rörelser någon gång i v16-17 redan, så jag hoppas på att det blir något sådant den här gången också. Men det beror ju på en massa anledningar till hur tidigt man kan känna.

Nope, lunchen är slut!

Ciao!

6 thoughts on “Update om ultraljud och alla dessa tester

 1. Hej Sara!
  Släpp nu alla tankar kring ul och nupp/kub tester hit och dit!
  Njut av din graviditet!
  Vi gjorde kub testet pga Tyras bakgrund. Efter det testet kunde jag slappna av.
  Risken att ni ska få ett sjukt barn är jätteliten..
  Passa på och njut nu av lilla maggen:)
  Kramis

 2. Du är knäpp Sara !!!!!! DU ÄR GRAVID !!!!! Och som du mår kanske det är två !!!!!!! Skulle bli kul att få bli Tvilling Mormor =) eller Stormamma som Zacke säger hahaha Och om det är två så är det bra att du inte får veta det förns 23:e Maj !!!! PUSS PÅ DIG =)

 3. Så skönt när man känner rörelser ju! Då känner man sig lugnare! Men tyvärr är ju inte vecka 12 någon magisk vecka som många tror.. Kram Kram

  • Nej, det är ju inte det… Ursch, för den här oron! Men samtidigt så finns det ju inget att göra heller, går det fel så går det och då var det ”inte meningen” eller något. Kram!

 4. Usch.. :( Alltså..jag slutade inte nojja mig förrän hon var ute och då kom det ju nya saker att nojja sig över..tror det blir likadant om jag blir gravid igen framöver, som för dig!
  Apropå ultraljud så gjorde vi 14 st och jag var självklart orolig för att hon skulle komma ut självlysande eller att ngt annat skulle vara fel men än så länge verkar vi klarat oss iaf.. ;)
  Kram på dig!

 5. Men sen så sa alla att om jag mådde skit så mådde bebben förmodligen jättebra. Och jag mådde skit i stort sett under hela graviditeten..så din bebbe mår nog super därinne! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *