Trebarnsmor!

Igår eftermiddag fick jag känna på livet som trebarnsmamma, för efter när Tuva vaknat så gick vi och hämtade kusinerna Willén på dagis här nere på byn (Tuva hamnade ju inte på det dagiset utan ett längre bort).

Det var en händelserik eftermiddag må jag säga. Och sen var jag trött. Haha! Jag fick förklara vad som händer när man dör, Calle hittade en bild på folk utklädda i Kukuxklan-dräkter och undrade om de var riktiga spöken, Tuva och Calle var ute och lekte ett litet tag och jag kikar ut genom fönstret för att se vad de gör, och då står Tuva med byxorna nere och rumpan bar vid skogskanten ”Nej, nu har hon tänkt kissa som en pojke igen” tänker jag och far ut… Men det var inte det att det var det ända som kommit i byxorna. Nej, det var en mycket glad Tuva som stod där och skrattade ”Det kom en bajskorv!”. Kanske inte borde gett henne så mycket russin på förmiddagen… ;-)

Men det var kul. Mycket mys och ”qualitytime” med mina systerbarn. ♥ Så det ska vi definitivt göra om.

Tuva fick ju såklart duscha efter den lilla ”incidenten” i skogsbrynet, och medans jag städade undan så sprang hon och Erica in i hennes rum och så hittade jag dem så här… Söta eller vad?

Men jag vet inte om jag är något ”trebarnsmorsmaterial”, iallafall inte till tre barn i åldrarna 2, 3 och 4 år. Trött var bara förnamnet och jag somnade på kvällen utan att jag ens märkte och sov som en stock tills jag vaknade förvirrad av att Tuva vrålade innifrån hennes rum ”MAMMA!!! NAPPEN!!! MAAAAAMMAAAA!!!”. Men hon somnade om direkt bara hon fick nappen och bäddas om och sen sov hon till 6.15 imorse då pappan i huset fick stiga upp. Jag sov till 8-snåret och sen kunde jag inte sova mer.

Idag är det kalas (Zackes två-årskalas) och måla furutaket i hallen vitt som står på schemat. Simon har grundmålat nu på morgonen och jag ska måla ett varv sen när vi kommit hem från kalaset. Och just det, sen kommer några av Simons kompisar hit på spelkväll, jag vet inte om jag ska vara med dom eller om jag ska umgås med mitt hjärta (datorn) eller försöka hitta på nå annat…

Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *