Tävling! Vinn en årsförbrukning av tandkräm och tandborstar!

Så, för att fira att både blogg och design är uppe så tänkte jag fira med en tävling i samarbete med Colgate!

Vinsten är en årsförbrukning av tandkräm (Colgate® Maximum Protection Caries), barntandkräm (Colgate® Maximum Protection Caries Junior) och barntandborstar, totalt 48 tuber tandkräm och 8 barntandborstar! Inte så tokigt va?

För att tävla så lämna en kommentar (glöm ej mailadress så att jag kan kontakta dig vid eventuell vinst) och berätta ditt bästa tips för att borsta barnens tänder.

Vi är i behov av lite bra tips här hemma, Isak borstar ju helst inte såna tänder och öppnar munnen max 1 cm. Inte så lätt att komma åt allting därinne. ;-)

Pressefoto 1Bild från Colgate. Hur gör jag för att det ska se ut så här hemma hos oss med?!

Colgate ger dessa tips angående att borsta tänderna på barn:

Tips för borstning
1. Hjälp barnet att borsta tänderna två minuter två gånger per dag tills barnet är tio år gammalt.
2. Använd ett timglas för att vara säker på att borstningen varar två minuter.
3. Gör det till en god vana – redan när de första mjölktänderna kommer.
4. Använd alltid tandkräm med fluor. Ta så mycket tandkräm som ryms på barnets lillfingernagel.
5. Låt barnet borsta tänderna på en nallebjörn medan du borstar barnets tänder.
6. Låt barnet välja sin egen tandborste – det gör det roligare att borsta tänderna.
7.Använd en mjuk tandborste med ett litet borsthuvud – det gör det enklare att komma åt i munnen.
8. Sjung en sång medan du borstar barnets tänder – det gör också borstningen lite roligare.
9. Använd särskild barntandkräm som ofta har en mildare smak.
10. Var konsekvent och vänj barnet att borsta tänderna både morgon och kväll.
11. Var ett föredöme. Visa barnet att du borstar dina egna tänder ordentligt också.
Tävlingen avslutas 1/12!

 

20 thoughts on “Tävling! Vinn en årsförbrukning av tandkräm och tandborstar!

 1. Jag behöver oxå tips. Det enda som funkar här är att prata om karies&baktus ..”annars flyttar dom in”.. Känns ju sådär pedagogiskt haha! I NEED HELP! Men tävla vill jag såklart!

 2. Jag brukar låtsas att jag ser tandtroll som jag blir rädd för och talar om att vi måste borsta bort dom. Vi har 2 olika tandkrämer och 2 olika tandborstar så hela proceduren brukar börja med att hon får välja tandborste och tandkräm. Är hon kinkig och absolut inte vill borsta sina tänder kan jag säga att jag ska borsta med hennes tandborste och tandkräm. Jag står och funderar högt vilken tandborste och vilket tandkräm jag ska välja och så säger jag att hon absolut inte får borsta med sin tandborste för den ska jag använda. Det brukar då sluta med att hon säger att det är hennes och att hon ska borsta tänderna med den. Hoppas våra sätt att lyckas borsta tänderna kan hjälpa någon där ute.

 3. Vi använder oss av iiiii och aaaa
  vid iiii ler man stort och visar alla tänder och vid aaaa gapar man så stort man kan :) det funkar för oss men mitt bästa tips är att låta Barnet välja tandborste själv och ge den ett namn. Nathalies tandborste heter Frida. Och Frida vill ju att man hälsar på morgon och kväll annars blir hon ledsen. Å ibland är Frida lite busig och ska borsta näsan oxå. Men då får Nathalie berätta att det är ju tänderna man borstar!!inte näsan ;) när man är klar säger man ”hej då syns ikväll/imorgon” ”god natt/ sov gott” Funkar riktigt bra och tandborstningen blir riktigt rolig :)

 4. Vi jagar tandtroll! Jag frågar om jag får kika i munnen och det går ungarna alltid med på. Gapar stooort så att man kan se. Och tänk, det finns alltid ett par tandtroll som springer omkring på tänderna som man måste jaga iväg. Sen borstar jag och berättar med inlevelse hur tandtrollet hoppar till andra sidan och hur vi måste fortsätta jaga det med tandborsten. Och sen när det är dags att spotta tittar vi alltid om vi kan se tandtrollen i handfatet ;) Funkar faktiskt riktigt bra!

 5. Vi jagar tandtroll för troll vill Noelle inte ha i munnen. Inland får hon hjälpa mig och titta i min mun för jag vill inte heller ha troll i munnen :)
  Vill gärna vinna produkter från Colgate, friska tänder är viktigt!

 6. Jag vill vinna! Även om kidsen i detta hus bara accepterar en tandkräm och det är inte denna.. Tandborstningen fungerar bra här hemma nu, krångligare var det förr… Då hotade jag med tandtrollen!!

 7. Mitt bästa tips är att barnet får borsta mina tänder innan jag får borsta barnets. Det kittlas att galet att få sina tänder borstade och jag får borsta om dem senare men det är det värt :)

 8. Här jagas det tandtroll också som flyger ut om man har ätit mycket onyttigt. Minst 4 tandtroll kommer för en bulle. Annars är det att stå framför spegeln och låta som olika djur (för det mesta bits det frisk på tandborsten så vi gör av med minst 1/månad).

 9. Kul tävling!

  Här gör vi det till en rolig grej och lite av en lek. Alla otäcka tandtroll måste utrotas på roliga sätt. Vissa hoppar ut av sig själv och landar i badkaret osv. Och vissa måste borstas bort av tandborsten. Funkar extra bra med en rolig tandborste och tandkräm :)

 10. Vi brukar göra så att vi borstar samtidigt som barnen:) dom minsta får borsta bort trollisarna själva först sen hjälper mamma/pappa till att utrota dom där rackarna som sitter och gömmer sig där barnen inte själva når:) allt handlar om att göra det tillsammans och att visa att mamma och pappa också borstar tänderna. Sen är det ju alltid roligare att borsta tänderna med en fin eller som dom äldre vill ha ”cool” tandborste, vi har också ett timmglas som sitter vid handfatet som vi vänder på innan vi börjar och som har runnit igenom när tandborstningen är klar;)

 11. Vi började använda tandborsten redan när barnen var jättesmå. När det byttes blöja fick dom ofta sin tandborste på skötbordet och låg och grejade med den medan jag bytte blöjan. När dom blev större har vi provat med lite allt möjligt. Tandborstar som blinkar i två minuter. Tidglas. Batteritandborstar. Som tur är har dom borstat tänderna frivilligt för det mesta :-)

 12. Jag har 7 barn och för varje barn har man lärt sig något nytt :-)
  Jag brukar hjälpa barnet att borsta först och sedan får barnet borsta själv. För att göra det hela intressant och roligt för barnet så får de själva välja tandborste i affären och även en tandkräm..
  Vi pratar mycket om vad som är bra för tänderna och vad som inte är bra för tänderna. Vi pratar om hur fräsch man blir i munnen och att man inte luktar illa om man borstar tänderna. Barnen vill ju inte lukta illa så de vill hemskt gärna borsta sina tänder :-)

 13. Ett förslag.
  Först brukar vi tävla till badrummet.
  Den som kommer först får trycka ut tankräm och sen börja borsta. Oavsett om det är jag eller mini som vinner så är det alltid jag som slutför tandborstningen.
  När vi borstar brukar jag plötsligt stanna upp och säga
  ”ooh, hörde du det där? Det lät som nåt litet lätt i din mun” och så låtsas jag lyssna noga i munnen. Då måste mini gapa stort och låta mig fortsätta borsta för att se om vi kan höra det mystiska ljudet igen. Hux flux är vi klara :).

 14. Vi brukar säga att tandtrollen kommer att äta upp sonens tänder om de inte borstas, han har sett lite tandlösa människor haha. Sonen får börja, oftast när han sitter på toaletten och så sjunger vi ”bort med tandtrollen, bort med tandtrollen…” och sedan avslutar vi :-) ibland blir det ju lite bråk självklart, speciellt om han är trött haha ;-)

 15. Jag har ju ioförsig inget bra tips, här brukar det gå ganska enkelt då Ebba älskar tandkräm och mer än gärna vill borsta tänderna flera timmar om dagen.

 16. Vi brukar sjunga en egenkomponerad tandborstningssång om att tänderna skall bli rena och alla ”trollen” skalll borstas bort.

 17. Tandborstningen brukar vara trist,
  och då får man ta till lite list,
  för jag låtsas att barnet är ett djur,
  och då går det istället med bravur!
  Exempelvis en isbjörn på polaräventyr,
  som vill ha gnistrande vitt garnityr,
  eller en haj med stora gaddar vassa,
  som måste borstas för att inte bli kassa.
  Och så förstås lejonet på Afrikas savann,
  som om sina tänder vill vara extra grann,
  ja man kommer långt med lite fantasi,
  när barnet frisk i munnen ska bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *