Stabil grabb

Just det, igår tog vi oss ur bebisdimman och åkte in för läkarkontroll av guldklimpen medans storasystern var på dagis (hon vill ju gå på dagis, och behöver det för hennes rutiner. Det var en mycket gladare tjej som kom hem igår än vad det vart senaste dagarna).

Han hade bara gått ner 70g sen födseln, de ”får” gå ner 10% av födselvikten så han hade alltså kunnat få gå ner 397g. Behöver jag nämna att mjölken kommit igång? Hej å hå dunder tuttar. Hoppas att jag kan göra honom nöjd med min mat, med Tuva var det ju svårt och vi fick börja komplettera med ersättning ganska tidigt. Jaja, viktigast är ju att han är nöjd och hur det blir så är ju mindre viktigt. Tänker inte kämpa på med något ”bara för att”.

Allt annat såg fint ut, och hans två tänder behöver vi inte göra något åt. (Jag trodde man skulle behöva borsta dem) Åtminståne den ena av dem verkar vara en riktig mjölktand men den andra vet de inte riktigt, kan vara  ”pre-mjölktänder” som visst kan ramla av. Man lär sig något nytt varje dag. ;-)

Det enda som vi måste på återbesök med är hörseln på ena örat, men med största sannolikhet så är det för att det sitter något klet (fosterfett typ) i vägen. Men jag är inte orolig för det, för jag har ju märkt att han hör och dessutom så ekade mammas röst i mitt huvud när jag satt där:

”Men Sara, han är ju KARL! Klart han inte HÖR!”.

;-)

3 thoughts on “Stabil grabb

  1. Tänder!? Shit:-) Hoppas de inte är så tydliga att du får ont… Gött att det såg bra ut med vikten och jag tror inte heller att det är nåt problem med hörseln med tanke på allt bös som kan finnas i deras håligheter:-) Roligt av din mamma haha!

    Ursäkta att jag direkt associerar till min pojke men allt är fortfarande så färskt att det är lätt att halka dit när jag läser om din färsking:-) Måste berätta att Jakob hade GÅTT UPP 130g vid återbesöket för nyfödda. Galet. Sen gick han upp ytterligare 500g mellan v.1 och 2:-) Han gick ut hårt och ökade kan man säga och han har fortsatt växa så det knakar men så länge han mår bra är det ju ingen fara att han ligger över normalkurvan. Vissa har väl dunderhonung i tuttarna helt enkelt:-)

    Ha det så mysigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *