>Skrik och gråt

>

Jahapp, då var vi igång med de rutinerna/råden som bvc gav oss för Tuvas sömn. För så som vi haft det senaste dagarna går det ju inte att fortsätta med! Katastrof.

Själva grejen är ju att hon ska somna själv i sängen, för att inte vara orolig när hon vaknar till lite/sover lättare när allt inte är som det var när hon somnade.

Vi började natta henne klockan 18.45, då hon fick välling sittandes i soffan (de ska inte somna med vällingen, så som Tuva gjort tidigare) och sen varvade hon och Simon ner genom att läsa lite i hennes nya bok om vilda djur som hon fick av faster Sara.

Vi klockan 19.00 så la vi in henne i sängen och det var vilda protester kan jag ju säga. Högljudda protester. I ungefär en kvart, sen var vi tvungna att ta upp den arga och ledsna Tuvisen för att byta blöja eftersom hon lyckats med att göra "nummer två" just då.

Så då var ju frågan hur man skulle göra då? Man ska ju inte ta upp dem när de skriker, för då lär de ju sig att om de skriker tillräckligt (men nu kanske Tuva lär sig att om hon bajsar så tar vi upp henne? Hoppas inte… Haha!) länge så tas de upp och då ger de sig inte och somnar själva. Men vi testade igen iallafall, och la in henne i sängen under vilda protester. Efter mindre än en halvtimme så blev det helt plötsligt tyst och snuttan sov. Viserligen inte i någon idealisk sovställning, men hon sov.

En annan sak med allt det här med att få henne att sova är att hon bör sova i eget rum. Så det blir till att sova på soffan för mig och Simon ett par dagar (eller nätter kanske… Hehe.). Men vad gör man inte?

Så nu får vi se hur det går. Vi ska iallafall ge det här en ärlig chans. Ok, hon skrek ju sig hysterisk MEN jag tror tror att det är värre för henne att vara med sin mamma som har migrän och sömnbrist hela dagen än att skrika ett litet tag.

Håll tummarna för att det här fungerar nu!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *