Sagan om prinsessan som tappade kroppsdelar

Det var en gång en prinsessa som bodde tillsammans med sin pappa kungen och sin mamma drottningen i ett slott. Men den här prinsessan gjorde aldrig som man skulle och var tvärsemot HELA TIDEN.

När det var vinter, ja då ville hon inte klä på sig, utan hon sprang ut i snön HELT naken. Inte ens trosor hade hon på sig. Och vad hände då? Jo, hennes rumpa frös av! Och tänk, då fick hon kissa och bajsa genom naveln eftersom hon inte har något rumpa! Det blir ju jätte konstigt för den lilla prinsessan att ligga på magen på pottan…

Sen när sommaren kom, ja då klädde den lilla prinsessan på sig allt hon hadde. Dubbla vantar, strumpor, sockor, halsduk, tjocka mössan, fleecestället och overallen. Och vad hände då? Jo! Lilla prinsessan blev så varm att håret brann upp! Poff! sa det så var håret borta.

Så nu har lilla prinsessan varken rumpa eller hår.

Sen en dag så skulle hela kungafamiljen till djurparken, och där vid lejonen så stod en skylt vid lejonen att man inte får sträcka in fingrarna till lejonen. Och vad gör lilla prinsessan då? Jo, hon sträcker så klart in fingrarna till lejonen! Och vips! Så hade lejonen ätit upp lilla prinsessans fingrar.

Så nu har lilla prinsessan varken rumpa, hår eller fingrar på den ena handen.

Sen när vintern kom igen, tror du lilla prinsessan har lärt sig att man ska klä på sig? NEJ! Hon gör samma sak igen och springer ut helt naken ut i snön. Så vad händer då? Jo, lilla prinsessan fryser fötterna av sig!

Så nu har lilla prinsessan varken rumpa, hår, fingrar på den ena handen eller fötter.

Sen så, när kungen och drottningen ska borsta tänderna på lilla prinsessan så vägrar hon. Hon borstar aldrig tänderna, varken på morgonen eller kvällen så hela hennes mun är proppfull av tandtroll! Så vad händer då? Jo, tandtrollen äter upp alla lilla prinsessans tänder! Och då kan lilla prinsessan aldrig mer äta godis, glass eller mat. Bara tuttemjölk får hon dricka som bebisarna.

Så nu har lilla prinsessan varken rumpa, hår, fingrar på ena handen, fötter eller tänder.

Och när sommaren kom igen då? Tror du lilla prinsessan hade lärt sig? Nej…

Och så vidare kan det fortsätta i en liten evighet. Vinter – sommar – djurpark – vinter – sommar…

Det är den lilla sagan jag kommit på som jag BARA berättar när Tuva ska klä på sig och kanske möjligtvis lite när hon ska borta tänderna. Och då går det hur bra som helst! Den sagan var visst super spännande. ;-)

Ett tag behövde jag komma på nya prinsess-sagor varje gång och det blev ju lite knepigt så jag är glad att jag kom på den här ultimata.

Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *