Regnbågsbarn?

Vi köpte en super fin regnbågshoodie till barnens kusin Ellen i julklapp och efter det så kunde jag inte släppa den ur tankarna så jag var tvungen att åka till Ica maxi och slå till på en till Isak också, och i bara farten så kom det med en pyjamas också.

Regnbågsbarnet morgongympar.

Storasystern ”hjälper till” att visa hoodien.

Apropå regnbåge så är det ju lite tråkigt att ”gay-världen” har gjort den till deras symbol. Jag älskar ju regnbågen för jag älskar färgglatt!  Regnbågsbarn står väl för ett barn som har gay-föräldrar? Det är ju inget fel i sig, men jag vill ju inte att mina barn ska skicka ut signaler som inte stämmer.

Jag hatar också att rasister har gjort svenska flaggan till deras, att man inte kan få vara stolt över den utan att klassas som rasist. Fast att vara rasist är ju negativt.

Jaja, snurrigt inlägg. ;-) Det jag ville få fram är väl att jag vill klä mina barn i regnbågskläder utan att någon ska tänka något angående vilken läggning någon i deras närhet har. Trots att Tuva säger att hon är kär i Maja. Haha! ;-) Aja, nästa gång Malin följer med till barnakuten ska jag klä Isak i hoodien, då kanske de inte ens bryr sig om att fråga oss vilken relation vi har till Isak. ;-) (När vi var där för drygt 1,5 vecka sen så var det många konstiga blickar och en frågade ”Jag måste fråga, du är mamman..?” till mig, och sen ”Och du är…??” till Malin. När vi förklarat att hon var moster till Isak så andades han ut och sa ”Ja, man vet ju aldrig nu förtiden!”.

12 thoughts on “Regnbågsbarn?

 1. Men om de nu hade varit så att ni båda hade varit hans mammor då..? Hade det verkligen varit SÅ konstigt? Konstigt bemötande av en läkare tycker jag.. Det spelar väl ingen roll vilket kön föräldrarna har, barnen ska ju bemötas lika ändå. Fortsätt klä i regnbågen om du vill, om det är någon som tror att barnen lever med föräldrar av samma kön bara för att de har färglagd kläder så får de väl tro det.. Kram

  • Fast det är väl ändå viktigt att veta om de båda är föräldrar eller inte? För läkaren måste ju tala till båda föräldrarna om de är med. Bättre att fråga än att sitta och undra och inte fråga. Tycker jag. :)

   • Då jag varit på barnakuten med mitt barn är de då ingen som frågat om jag är mamman och min sambo är pappan. Visst när man anmäler sig så har de väl frågat efter personnummer och på så vis sett att jag är mamman.. Men sedan är de ingen som frågat vilken relation vi har. Min sambo skulle lika gärna kunnat vara en bror/kompis/ny sambo etc. Såg nu att Sara inte skrivit att det var läkaren som frågat, det kan ju ha varit någon nyfiken själ i väntrummet.. Och visst kan man fråga om man är nyfiken, men reaktionen de fick tillbaka var ju enligt mig lite skum!

    • Det var en läkar-student. :-) Klart man får fråga om man undrar tycker jag, det var bara skoj att de flesta verkade ta för givet att Isak hade två mammor. Och jag kommer att fortsätta att ha regnbågsfärgade kläder. Självklart! :-) Kram kram

  • Ja, den var ju super fin! Snacka om man blir lite gladare när man går upp och byter blöja mitt i natten när ungen är så färgglad och fin. :-)

 2. Regnbågsfärgade kläder är ju så fint och glatt! Jag har aldrig ens tänkt tanken att det kan associeras med gayföräldrar. Jag varken har eller kommer tveka inför att klä mina barn i härliga regnbågsfärger. :) Har flera gånger funderat på Molos regnbågsoverall till kidsen men tyvärr föll den på att den inte har alla funktioner som jag vill ha.

  Jag tycker inte att det är konstigt att läkaren frågade så han visste om ni båda var föräldrar men hans kommentar efteråt var väl lite klumpig kan jag tycka.

  Ha en fin dag!

  • Nej, det är klart han kan fråga om han undrar tycker jag. :-) De overallerna är jätte fina. Ha det fint du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *