>Pigg som en sill

>

Ja, för pigg som en mört är ju att ta i, men jag kan väl inte känna mig som en mört med alldeles för få timmars sömn som vanligt. Men samtidigt så är ju en död sill att ta i också.

Efter att jag legat och vridit och vänt alldeles för länge igår och äntligen somnat (gick ju inte och la mig förrens efter 23.00 heller… Klantigt) så kommer katt-helvetet och väcker mig. Morr. Och så ringde klockan 05.00. Gäsp.

En uppmärksam läsare påpekade att jag ofta skriver att jag är hängig och att jag ofta är sjuk. Men jag förväxlar nog den där hängigheten med sömnbrist. För nämn någon som blir pigg av att inte få sova ordentligt.  Och visst kan trötthet kännas som hängighet?

Men nu har jag iallafall funnit mig i att Tuva inte sover så bra, och jag har slutat hoppas på att det ska bli bättre. Samtidigt så är det ju inte så tokigt som det har vart heller, är det på den här nivån så fungerar jag ju som människa iallfall. Sen så har jag viserligen mina tidiga morgnar på jobbet då jag börjar 06… De gör en ju inte piggare heller. Men det funkar ju faktiskt.

Men något jag har kommit på som gör mig piggare är att sluta vara besatt i hur många timmars sömn jag får, och sluta räkna timmar, minuter och antal uppvaknande. Och att sminka bort de där mörka ringarna så gott det går får en också att känna sig lite mer pigg.

Sen kan jag ju tillägga att vi verkligen har bra rutiner för Tuva och problemet är aldrig (aldrig var väl att ta i…) att få henne att sova, utan det är det att hon vaknar ofta under natten, och sen har vi ju haft problem med nattskräck osv.

Vet egentligen inte vad jag ville ha ut av det här inlägget förutom att säga att jag ändå känner mig ok trots att jag är trött eller något liknande.

Hoppas ni har en fin onsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *