Note to self

LÅT INTE TUVA SOVA PÅ DAGEN. INTE UNDER NÅGRA OMSTÄNDIGHETER.

Oh my… Tuva har förhoppningsvis somnat nu och klockan är 22.56… Tur att jag har en liten Isak att vara uppe med också annars hade jag blivit tokig över att inte få gå och lägga mig. Trött är bara förnamnet… Nätterna är inte att leka med för tillfället.

Men, idag då. Tuva var helt under isen när hon kom hem från dagis. Efter en timmes gråt så bäddade hon ner sig på soffan, klagade på att hon frös och tvärslocknade! Hon gick inte att väcka och när jag väl lyckades så somnade hon om så snart jag vände ryggen till… Efter att hon sovit ville hon duscha, för hon var så kall sa hon. (Man skulle ju kunna tro att hon hade feber men hon kändes inte nå varm). Sen kom hon igång och efter det så har hon haft energi så det räckt fram tills nu och hon har hunnit drömma massor med mardrömmar utan att ens ha somnat! Fast den om prinsessor och hästar tyckte jag inte verkade som en mardröm, men när jag sa det till henne så spetsade hon till den lite med en drake som åt upp prinsessans mamma… Oups.

Gah, jag funderar på att ut och skjuta folk som har barn som kan slumra till en stund på dagen utan att förstöra hela nattsömnen (passa dig big-sis, du bor ju nära och bra också… ;-) ). Kanske ska passa på att ut och skjuta alla som har barn som sover på nätterna. Jag känner att jag behöver få ur mig lite frustation… ;-)

Skämt å sido.

Nu ska jag nog försöka lägg mig och kräk-bebisen. Pappan i huset sover sen länge (”Ni kvinnor pratar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en man är riktigt förkyld” ;-) ).

God natt!

Letade efter en bild på en sovande Tuva men hittade ingen på de 3 sekunderna jag letade så jag tog den här gamla istället. Tur som 17 att mina barn är så galet söta annars vet jag inte vad som skulle kunna hända en mörk natt (jag skojar… Om det behövdes förtydligas ;-) ).

 

2 thoughts on “Note to self

  1. Då får du nog skjuta mig & min familj oxå :) Liam fyller ju 4 år idag & han sover fortfarande middag minst 1,5 timme men oftast blir det 2 timmar & somnar alltid för 20.00 på kvällen men oftast runt 19.30! & det som är absolut skönast är att Linus alltid har sovit samma tider som Liam.. Även när han va nyfödd så la vi dom alltid samtidigt på middagsvilan & samtidigt på kvällen! Dom delar ju rum så det är så himla skönt att dom lägger sig samtidigt både på dan & till natten :) Fast Linus sov ju såklart ett par till svängar mitt på dagen när han va mindre men han hade aldrig några problem att sova middag när Liam skulle sova! Så himla skönt att ha samma rutiner på barnen.. Jag vet inte hur vi gjorde för att få till det! Vi gjorde faktiskt inget alls utan det bara blev så från Linus dag 1 på jorden.. Vi har helt enkelt haft en jävla tur! Men han sover inte hela nätterna än trots att han är över 1,5 år utan minst 2 uppvaknande med napp & välling men man är så van nu så det är knappt jobbigt! Föresten blir det nån middag?? ;) Jag har jätte fullt upp nu varje helg i December men en vardag passar utmärkt för mig om det passar för er? Kram <3

    • Hihi! Ja, du får passa dig. ;-) Tuva har alltid vart så, har hon sovit lite för mycket på dagen så kan hon vara vaken flera timmar på kvällen… När hon var bebis var hon expert på att ta 5 minuters powernaps och få tillbaka krafter för att vara vaken lääääänge till. Men vi fick sovmorgon idag iallafall. :-) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *