När vi ändå är inne på namn…

…så kan jag ju berätta våra namn vi funderar på till räkan så kan ni säga vad i tycker. Ok?

Utan inbördes ordning:

 • Molly – Det tycker mest jag, det har var min favorit från när jag började fundera på namn. Simon är liiiiiite tveksam.
 • Nelly – Det tycker Simon är bättre än Molly. Jag är aningens tveksam.
 • Julie – Som uttalas Juliii. Gillar både jag och Simon. Fast jag har ju en lillasyster som heter Julia… Men sååå lika är det ju inte?
 • Elly – Nytillkommet i funderingarna, jag såg det på en gravsten när vi var vid Söderbärkekyrka och tyckte det var fint.

Sen har vi också funderat på Lilly, Elise, Viola och med ie istället för med y på de namnen.

Mellannamnen kommer att bli Sibylla (efter Simons mormor) och Elisabeth (efter min mamma) och efternamnet kommer ju självklart att vara Djurström. Så det gäller ju att namnet passar in med det, och framförallt måste det ju passa med Tuva.

Pojknamnet har vi kvar sen Tuva och det är Isak. Men med största sannolikhet så är det ju en liten tjej därinne.

 

15 thoughts on “När vi ändå är inne på namn…

 1. Åh, vad bra att du sett det.. när vi kommer tillbaka till stan ska jag spana in det på babyproffsen, tror att dom har det där! Det där att det finns kanter på det verkar bara vara positivt vad jag förstått. Frågan är om det spelas någon rolig trudilutt bara? det kan ju vara ett plus:) Grattis till räkan i magen! :D å ha en kalas tisdag!

 2. Hihi, jag är också helt inne på namn som slutar på Y! Tyvärr får jag dåligt medhåll av nära och kära. Tycker det är jättefina namn ni har som förslag men jag gillar Julie bäst!

  Vårt största problem är pojknamn. Jag kan inte säga att jag fallit för ett enda. Synd med tanke på att jag är helt säker på att det blir en liten grabb :) men blir det en tjej har vi det lättare!

  Ha en toppendag!

  • Haha, jag har ju också snöat in på Y-namn. Och i-namn lite grann… :-) Men det är svårt med namn, och så ska man ju vara två som tycker att det är det bästa namnet i världen också.

   Men vi får se, jag tänker inte bestämma innan utan vill ha ett par alternativ tills räkan pluppat ut.

   Ha det fint!

  • Jag skulle inte skriva OJ… det skulle stå att jag röstar på Molly! Tänker redan att det är en Molly som kommer i oktober. :-)

   Kram

   • Hihi! Jo, jag är ju inne på Molly med men jag börjar luta mycket mot Julie också. Och det gillar Simon mycket mer också… Vi får se vad det blir. :-)

    • Ja,Julie är också fint. Som i Fröken Julie. :-) Dock tror jag att det flesta nog kommer uttala det Juli och det skulle jag tycka var lite drygt.. Alltså att behöva rätta folk. Men det är ju bara jag det. Är petig med sånt. :-)

     • Jo jag har tänkt på det, men jag tycker att det funkar om folk skulle säga Juli också istället för Juliii. Men vi får se, känns bra att ha flera förslag också så får vi se sen när hon pluppar ut. :-)

 3. Namn är assvårt!! :S Man har ju sina favoriter :P Elise är ett namn som jag också funderat lite på till mina barn om jag får en tjej nån gång, men det kanske krockar om räkan ska heta Elisabeth också?

  Saga är ju fint också :)

  • Haha, just det ja! Elise funkar ju inte med mellannamnet, det tänkte jag inte på. :-) Saga är jätte fint, men det blir kanske lite mycket när jag heter Sara…

 4. Jättefina namn allihop!
  Jag fick ju aldrig nån tjej, men hade det blivit en hade hon fått heta NOVALIE!!!

  • Det är fint! :-) På Tuvas dagis går en Tuvalie. Det kanske skulle vara något, Tuva och Tuvalie. Hihi. ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *