Lurad av toppnoterna

När vi var på We R Family-eventet förra helgen så föreläste en kille från Parelle om parfymer. Det var faktiskt riktigt intressant, och han som föreläste var riktigt bra! Man fick sig några skratt. Och ska jag vara ärlig så tänkte jag lite först: Men åh… Parfymer… Hur intressant kan det vara? Men efter så fick jag en himla lust att kanske försöka mig på att ut och hitta någon ny favorit… :-) Han pratade mycket om hur man skulle bära en parfym, tex så är det bra att spraya på kläder och hår, där fäster parfymen bättre och sen att INTE spraya på halsen (så som jag alltid gör…) för då blir man lätt immun mot doften och känner inte den själv (precis så har det blivit för mig, ibland får jag fråga Simon om jag luktar parfym för att jag har glömt om jag sprayat på och jag vill ju helst inte riskera att ta dubbelt…). Sen pratade han även mycket om doftfamiljer, basnoter, toppnoter och hjärtnoter. Mycket intressant!

På deras hemsida kan man göra ett dofttest för att se vad för parfym man skulle kunna vara ute efter. Dock gav det testet mig inget nytt, för jag fick parfymen jag redan använder Hugo Boss Femme… ;-)

Men iallafall, apropå Hugo Boss Femme som jag gillar (älskar) så kan jag gå in på den produkten, se just vilka toppnoter, basnoter och hjärtnoter (och få förklaring på vad det är) och sen klicka mig vidare på dem och hitta andra parfymer med samma! Jag gillar ju den typen av parfym, så troligtvis om jag vill ha en ny, så vill jag ju ha en liknande och då är det ju toppen!

Sen kan det ju vara bra om det är något man vet att man inte gillar, så man vet vilka man ska akta sig för. En liten bra historia apropå det är när jag panik köpte en parfym inför min första dejt med Simon… :-)

Det var precis innan lön vi skulle ses på en fika, och min parfym hade tagit slut någon dag innan så jag sprang in på Åhléns och köpte en billig parfym från Puma. Just där första sekunden tyckte jag att den var ok (toppnoterna lurade mig!) men sen kom en doft av lakrits (?) som inte alls kändes som jag. Men jag använde den såklart ändå, och självklart använde jag upp flaskan snål som jag är. (Ibland.)

Så när flaskan var slut och det var dags att byta så tyckte Simon att jag skulle köpa samma! Han associerar hela våran första tid med den där doften som inte alls var jag. Så, nej, jag har inte köpt den någon mer gång. Fast Simon bönat och bett. ;-)

2 thoughts on “Lurad av toppnoterna

  1. Jag har oxå gått på sånn föreläsning men för 6 år sen när jag utbildade mig till hudterapeut. Så jag fick lära mig då att om man sprayar parfym på huden å vistas i solen så kan man få bestående hudfläckar, så använd helst parfym på kläderna. Vilket jag alltid har gjort konstig nog. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *