Kungligt snygg på nattduksbordet

Senaste tillskottet i boksamlingen är Ebba von Sydows (som förövrigt väntar på liten bebis nu när som helst! Mys!) nya bok ”Kungligt snygg”. Jag har inte ens hunnit bläddra i den än, jag vill inte förstöra första känslan man får när man har tid att sätta sig och bläddra i en alldeles ny bok… :-)

Men första intrycket av boken är väldigt bra! Gillar verkligen pärmen och att det är en riktig fin pärm utan sånt pissigt skyddsomslag som döljer en ur tråkig pärm… Ryggen är dessutom i silver. Det gillar jag… Bling, bling! ;-)

Kungligt snygg – mäktiga modedrottningar och stilsäkra prinsessor

Från att ha varit trista tanter i dräkt och hatt har en handfull kungligheter klivit fram i rampljuset och blivit fullfjädrade stilprinsessor med stylister, designerdräkter och exklusiva handväskor.

Modejournalisten Ebba von Sydow har i flera år rapporterat om kungligheter och mode som medarbetare på Expressen, Veckorevyn och SVT. Här gör hon en färgsprakande, bildspäckad djupdykning i fenomenet ”kunglig stil”. En stil som kännetecknas av makt, elegans och klass – samtidigt som dagens unga kungligheter vill signalera att de är moderna kvinnor i tiden. De har också blivit viktiga marknadsföringspelare för sin nations mode. Och så fort de köper en alltför dyr väska rasar pressen

Kungligt snygg är en vacker och inspirerande bok fylld med handfasta stiltips om bästa basplaggen och hur du bygger upp en kungligt bra garderob. Boken kartlägger de nordiska kronprinsessorna Victoria av Sverige, Mary av Danmark och Mette-Marit av Norge, samt holländska kronprinsessan Máxima som gör succé med sin färgstarka Jackie Kennedy-look. Konkreta knep blandas med tillbakablickar, stilstudier och porträtt av dessa kvinnors spännande livsöden.

Dessutom analyseras världens främsta kungliga stilikoner, Farah Diba från Iran, skådespelerskan Grace Kelly, sedermera furstinna i Monaco, prinsessan Margaret och prinsessan Diana.”

Annars så kan jag väl säga att jag ju gillar Ebba von Sydow, kanske inte håller med henne om allt men hon är ju otroligt duktig och driven utan att vara rädd för att vara ”sig själv”. Dessutom var hon en av de första bloggarna jag följde.

Här köpte jag boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *