Jaha ja, måndag var det ja.

What a day. Jag vet inte vad, men jag har verkligen inte känt mig på topp idag. Trött och inte på humör. Och med en smågrinig mamma så brukar ju inte barnen känna att det är värt att vara på sitt bästa humör och så var det väl idag här.

Sen gjorde jag ju tabben att ge en små hungrig Isak mosat äpple med lite hallon (jag och Tuva bakade äppel/hallonpaj till mellis, nästa gång vill hon baka maräng/melon paj, för det tycker hon om. Ok.) ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH så gott det var. Men eftersom jag inte vågade ge honom mer än någon klyfta så blev han sååå arg sen, och ville inte ha något annat. Tog lång tid för honom att glömma den goda sörjan av äpple och hallon.

Tuva har mest krävt uppmärksamhet. Men vart otroligt gullig och rolig också. ”Mamma, VAD skulle jag göra utan dig?” och ”Mamma, du är typ den duktigaste mamman i hela världen” (♥) efter att vi gjort egen glass.

Ja, det var ju inte så avancerad glass, vi köpte såna färdiga pinnglassformar från Ikea i söndags och fyllde dem med vad Tuva kunde hitta i kylen. Blev två påskmust (riktigt goda!), två mjölk (så där tyckte jag, smaskens tyckte Tuva) och två apelsinjuice (helt ok).

Hyfsat nöjd tjej provar glassar.

Jag önskar bara att jag kunde ha ro i kroppen att kunna uppskatta en hemma dag själv med båda barnen. Simon åkte på kurs imorse och är borta till sent imorgon kväll. Vet inte om det blev jobbigare bara för att jag visste att jag inte skulle få träffa en vuxen själ på hela dagen? Man blir ju liksom inte gladare för att man tänker att ”åh, idag kommer det bli en lååååååång dag”. Sen kunde vi ju gått ut på eftermiddagen, men efter att det vart dåligt väder på förmiddagen så hade vi ställt in oss på en innedag. Och jag var verkligen inte laddad för att få ut barnen. (Så har Tuva sina utekläder på dagis, hennes andra vinterkläder har jag packat ut i förrådet…). Nej, det är ju mig det är fel på och ibland blir jag så less på mig. Ha lite ro i kroppen och njut av att vara hemma och mysa kvinna!!!

Jaja, nattningen blev lätt iallafall. Jag lockade Tuva med att jag laddat ner nya Toca boca-appar till iPhonen så hon sa ”Nu vill jag sova!” och sprang och gjorde iordning sig själv. Blev bara lite spring när hon skulle somna, hon med världens största röstkapacitet ligger ju vägg i vägg med världens mest lättväckta baby

Nope, nu ska jag ägna Zlatan lite uppmärksamhet. :-)

Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *