Ikea-söndag

Efter att hela lilla familjen vart till Chilli för att köpa nytt soffbord (som vi tänkt göra i… Vad kan det vara? Sen vi flyttade till Djäknegatan 2007? Eller innan dess?) och en så fin helfigursspegel till mitt rum (klädkammaren, men jag funderar på att flytta in dit bara jag får helt iordning. ;-) ) så tog jag Tuva och åkte till Ikea.

Det var en hyfsat glad Tuva som hoppade och skuttade genom hela varuhuset (lite jobbigt att hålla en studsboll i handen, men hon var ju så glad så jag lät henne hållas…). Hon ville inte ha något från barnavdelningen, utan då var hon mer sugen på mat. Jag frågade om hon ville fika eller ha mat, och hon sa ”Jag vill ha mat!” och så svepte hon en tallrik med köttbullar, potatis och brunsås. Och självklart en chokladmousse och glass på det.

Mysigt att få lite egentid med bara Tuva. Försökte komma på om det hänt sen Isak föddes, men jag tror bannemig inte det. Får vi göra om. Speciellt när hon tycker att det är skoj att åka till Ikea… Hehe.

Men hon är ju rolig. Hon ville som sagt inte ha något på barnavdelningen, det fanns mycket intressant och hon kikade på det mesta (jo förresten, EN bit tågräls var hon himla sugen på att smuggla hem… Haha!). Sen kom vi till blomavdelningen och hon såg havet med plastblommor. Åh! Det bara lyste i ögonen och hon fick välja EN blomma. Som sen blev två. ;-)

♥ Älskade barn. ♥

Efter det åkte vi till Willénska palatset (går att checka in på det på facebook) och lekte. Tuva tänkte ge en av blommorna till Erika men ångrade sig i sista sekund. ”Vi kan åka till Ikea IMORGON och köpa en till Erika istället”.

Sötgröt.

Efter att vi kom hem var det skrikkalas och två trötta kids. Tuva som brukar ligga inne i sin säga och ”Mammmaaaaaaaaaaaa!!! Maaaaaaaaaaammaaaaaa!!! Veeeeeeeeeet duuuuuuuuuuuu…..? ………. ……. Jag viiiiiilllllll………………. Berätta en sak…….. ……. ……. ….. Veeeeeeet du……….. Öhhhhhhhhhhh….. Hmmmmmmm…… Jag viiiiiiiiiiill…… …… ….. ” somnade utan ett knyst.

Nu är klockan snart 21, och jag ska krypa ner brevid min tjockis.

Ja, Isak självfallet. Simon börjar ju bli en tunnis efter allt slit med byggandet. ♥

Hoppas ni haft en bra söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *