Ibland har mamman lite höga förväntningar och fågelbon

Ojojoj, i eftermiddag så tänkte jag vara supermamman. Jag hade planerat för påskbak, vi skulle fixa påskris och måla påskkort tills imorn. Jag såg framför mig hur mysigt vi skulle ha det, jag och Tuva medans Isak var lugn och beskedlig. Så blev det ju inte riktigt.

Tuva var visst inte så sugen på att baka. Det var mer tjat om att spela på min telefon… Och hon blev väl lite sur när hon inte fick det. Jaja, jag bakade själv efter att Tuva gett upp. Fine, det blir ju mindre kladd iallafall. Sen skulle vi klä påskriset som jag vart ut och hämtat i skogen, och det gick ju bra! Det var kul!

Efter mellis så tänkte jag att vi skulle göra påskkorten medans Isak sov. För det första så sov Isak i 5 minuter och vaknade med ett vrål. Tuva var inte alls så sugen på att göra påskkort utan hon gjorde sina egna kreationer som vanligt (det är ju oftast Tuvas sätt eller inget sätt som gäller). Då skulle man ju kunna låta henne hållas, bara hon är nöjd så, men jag hade ju liksom sett framför mig hur vi skulle sitta och göra massa påskkort tillsammans. Så jag försökte och kämpade, försökte övertala till att måla en liten kyckling. Men inte. Det enda jag fick var ett kycklingben ”Titta mamma, det här är ett kycklingben. Som kycklingen har TAPPAT.”.

Älskade jäkla skitunge. ;-)

Jaja, så går det när man ska leka supermom.

Reslutatet av bakningen blev iallafall dessa fågelbon:

Receptet har jag hittat på den här bloggen (här finns själva receptet.  Jämför inte våra fågelbon tack. ;-) ).

 

One thought on “Ibland har mamman lite höga förväntningar och fågelbon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *