Hjärtan är för tjejer

Varför är det så att på tjejers kläder är det hjärtan, och på killars stjärnor? Ytterst sällan man ser ett killplagg med ett hjärta på. Därför blev jag glad när jag såg dessa t-shirts från Lindex:

S0000007093570_F_W40_20140206142053 S0000007093575_F_W40_2014020614224599:- kostar de och finns här.

Men när jag klickade vidare på bilden så såg jag såklart att det var på TJEJAVDELNINGEN. Jamen, det är ju klart! Hade ju aldrig vart ett hjärta där annars. Stora tjejavdelningen dessutom, så det blir tyvärr inget köp till Isak.

Buhu!

Fram för mer tryck till pojkar liknande de ovan.

Eller så är det ju bara jag, som alltid tänk att Tuva är min stjärna och Isak mitt hjärta.

Vad tycker ni? Finns det en efterfrågan på mer ”gulliga” kläder till pojkar?

Borde väl finnas, men samtidigt så är det väl efterfrågan som styr tillgången och det är bannemig svårt att hitta ett kill-plagg med ett gulligt djur, ett hjärta eller rosa i butikerna… (Ja, man kan ju gå till tjejavdelningen, men då är det ju smala modeller på kläderna och gärna något annat tjejigt på som blir lite för mycket för en pojk så som glitter, volanger, puffärm och rosetter…)

8 thoughts on “Hjärtan är för tjejer

  1. Ja skittråkigt är det på killavdelningarna. Där är det liksom vilddjur och reptiler typ och på tjejernas är det tama djur och djurungar. Blä för denna uppdelning. Om ändå modellerna kunde vara lika?!

    • Ja, vilddjur som gapar stort och på tjejsidan så har de typ sytt på en rosett på en kattunge. Så stört egentligen! Jag gillar ju att klä båda barnen sött men tufft och det går ju liksom inte.

  2. Håller med till 100%! Och lindex pojkavdelning är verkligen bedrövlig. Det finns några få fina ”unisex”-plagg men det mesta är bara bilar och robotar och mörka färger. De färgglada byxorna hänger alltid på tjejavdelningen.

    • Ja, visst är det så! Fick förbi h&m på lunchen och där är det precis samma sak… SÅ tråkigt!

    • Kan tänka mig det! Nu är ju Tuva väldigt tjejig, men Isak är verkligen en liten mjuk kille. Han blev rädd när han fick en tröja med en helikopter på (han vill ha rengbågar, ugglor och traktorer)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *