Här blommar det!

Jag läste i Fridas blogg (ingen idé att länka då den är lösenordsskyddad. :-)) om att hon har köpt en orkidée och undrade hur länge vi trodde att den skulle överleva.

Och då måste jag ju bara berätta om mina stoltheter. Mina orkidéer! När jag köpte den första (med minst knoppar på bilderna) för 19:- på Ikea så tänkte jag att jag skulle slänga den när den blommar ut. För inte skulle väl JAG kunna få en orkidé att överleva? Men då, den är inne på sin fjärde blomning nu och det har kommit 3 nya stänglar (ok, några har ju försvunnit också). De två andra köpte jag inför visningen på lägenheten i april, och de blommade fram till i slutet på september och nu har de kommit upp nya stänglar och de blommar IGEN!

För grejen är ju den att man ställer dem i vattenbad då och då, sen mår de bra av mycket ljus och att ”glömmas bort” då och då.

Men jag tänker fortfarande göra så, att slutar de blomma då kastar jag ut dem och köper nya (den första köpte jag som sagt för 19:- och de andra för 69:-/st på Ikea så det är ju inga pengar), så kanske är det pressen och livsglädjen som gör att de blommar? De kanske känner på sig att deras liv är slut om de inte levererar… ;-)

One thought on “Här blommar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *