Fullmåne och boktips angående det

Hm, det bor kanske en liten häxa i mig ändå. Och i Tuvisen. Det slår sällan fel, idag pratade jag med storasyster och berättade att jag sovit så kasst och då sa hon att det var fullmåne nu. Vet inte hur många gånger jag klagat på min sömn, och folk berättat att ja, det är ju fullmåne nu… Så det är ju iallafall inte så att jag innan vet om att det är fullmåne och därför intalar mig själv att jag kommer att sova dåligt.

Och apropå häxor och fullmånar, jag har läst en galet bra bok på senaste. CIRKELN heter den. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken och läste ut den på mindre än två dygn. Trots att jag jobbade. Den är lättläst också (är väl en en ungdomsbok egetligen), så den passar ju väldigt bra när man blir avbruten då och då. Mycket spännande var den, iallafall för de som gillar lite ockulta saker. :-)

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt – förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död – bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.
2012 kommer fortsättningen Eld och 2013 står slutstriden i sista romanen Nyckeln.

2 thoughts on “Fullmåne och boktips angående det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *