Försäkringskassan

Det är väl lite tidigt att ropa hej än då vi kommer att ha en del att göra med försäkringskassan i framtiden. MEN, än så länge har det gått smidigt med kontakten med dem tycker jag. Peppar, peppar, ta i trä och spotta över axeln, finns det nå mer man kan göra när man kläcker ur sig såna här kommentarer som uppenbarligen bjuder in till strul?

Jag fick pengar från att jag vart sjukskriven i nästan 1,5 månad (de kan ju vara lite kinkiga med sånt, och läkaren som sjukskrev mig varnade mig för att just prematura sammandragningar kan vara svårt att få 100% sjukskrivning för trots att man uppenbarligen inte KAN arbeta), viserligen lite sent, men det får man ju räkna med. Sen blev det lite brevväxling och sånt också innan det vart klart, men ja, så enkelt ska väl inte allt vara? ;-) Speciellt inte när det är en förvirrad gravid som skriver att hon har högre lön än vad hon har… ”Tur” att försäkringskassan har koll. Hehe.

Nu har jag vart in och anmält föräldraledighet via självbetjäningstjänsterna på www.forsakringskassan.se och efter att det strulat i ca 1,5 vecka så upptäckte jag idag att det var ju min e-legitimation det var fel på. Så nu så har jag visst pengar som ska rulla in på kontot i slutet på november iallafall. Tjoho!

Dock minns jag att det var fel på första utbetalningen från försäkringskassan när jag var hemma med bebis Tuva. Då drog de sjukpenningsnivådagar, men betalade ut enligt lägstanivådagar… Så jag räknar väl med nå liknande den här gången. (Men då rättade de till det när jag ringde och sa det, och förde över mellanskillnaden direkt).

Vet inte vad jag ville komma med det här inlägget, förutom att kanske berätta att ibland händer det att det funkar hos försäkringskassan också.

Höll viserligen på att få spel när jag ringde idag om deras självbetjäningstjänster och jag stod på köplats 99, men sen tog det ca 3 minuter och jag fick prata med en gullig tjej som berättade att de inte hade något fel och att felet nog låg hos Nordea, och även där fick jag prata med en trevlig kille som hjälpte mig.

Jaja, inte så intressant kanske. Men hey, så intressant är mitt liv för tillfället. ;-)

Hörs!

 

3 thoughts on “Försäkringskassan

  1. Jag har faktiskt bara blivit välbehandladhos Försäkringskassan! Våra föräldrapenningsdagar har gått smidigt in osv.
    Däremot får jag alltid någon tjurig jävel på 1177 :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *