Förlossningen

Igår var vi tvungna att åka in till förlossningen på kvällen. Kändes sådär, samtidigt som väldigt tryggt. Trots att jag vilade och inte hade haft en så ansträngande dag så fick jag super mycket sammandragningar, de liksom avlöste varandra hela tiden och gjorde riktigt ont. Så jag ringde upp vid 21.30, och de tyckte att vi skulle komma in.

Simon fick åka och hämta lill-sis Linnéa (thank you! ♥) för att vakta Tuvisen. När vi kom in så fick jag ligga med ctg ett tag, lillans hjärtljud var ju dock svåra att få in, hon tycker ju inte om när man trycker på magen så det sparkades mest på den dosan, haha! Sen vände hon sig bort. Med henne var det bra, och vi fick se henne på ultraljud. ♥ De kollade också att livmodertappen och allt sånt där såg bra ut, och det gjorde det. Än så länge så har inte sammandragningarna gjort något. Puh, det är ju min största oro! Smärtan kan jag ju ta, men jag ser helst att lillan ligger därinne tills i början på oktober åtminståne.

Så, jag fick bricanyl för att det skulle slappna av och order om att vila. Inte så att jag behöver ligga på soffan dagarna i ända, men jag ska ta det lugnt (speciellt med tvätt och städning sa läkaren faktiskt. Yes! ;-) ) och absolut inte lyfta tungt. Fortsätter det som det gjort, och inte släpper helt så ska jag ringa in till bedömningsmottagningen om tre-fyra dagar så får de kolla upp det igen. Blir det värre så får jag ringa in direkt.

Idag är jag super skakis av bricanylen, as svårt att få fingrarna till att skriva på datorn! Så, jag lägger ned det nu. Lär ju avta under dagen.

Istället ska jag… Ehhh… Tvätta och städa.

Men vad tusan ska man göra, det behövs och ute är det mulet.

So long!

7 thoughts on “Förlossningen

 1. Vilken tur att sammandragningarna inte har gjort något i alla fall. Vi får ju hoppas att den lill* vill stanna kvar där inne ett tag till. Ta det nu lugnt och strunta i städningen och tvätten. Ja ja jag vet lättare sagt än gjort. Vet själv när jag hade havandeskapsförgiftning och var sängliggandes, det var så svårt att bara ligga still. Soffbordet är köpt på EM förresten, vi är jättenöjda med det.

 2. Att du ska ha sånna sammandragningar redan din stackare.
  Skönt att de inte har påverkat den kommande förlossningen än och skönt att lillan mår bra där inne.
  Var det kul att se henne på UL igen? Det är ju sån skillnad att se bebisen i v18 (typ) och sen längre fram.
  Jag fick se Nicole på UL i vecka 36. Hon var ju liksom färdig där inne då :).

  Ha en bra dag!

  kram

 3. Usch vad obehagligt men så skönt att det inte var nåt synligt tok! Städa skitlugnt nu då om du måste. Håller tummarna för att din lilla räka trivs minst lika bra i din mage som min stora krabat verkar göra i min…

  Ha en skön, lugn, sammandragningsfri dag!

 4. Ojdå! :S Vad läskigt! Hoppas bebben inte vill ut i stora världen allt för snabbt!

  Det är skitsvårt att inte göra något om dagarna, jag är ju rätt lat (Edvin skulle säga JÄVLIGT LAT) annars också men helt sysslolös vill man ju inte vara :P Du kanske ska börja med en ny hobby eller nått? Typ lära sig sticka/virka/brodera, måla akvarell, eller så får man köpa en hel drös med böcker och bara ligga och läsa! :)

  Lycka till! Kram

 5. Aajaj vad tungt att de kommit redan nu, men fick också ganska onda sammandragningar tidigt, men tack o lov så födde jag prinsen på Bf ;) Hoppas du vilat lite idag, jag kan hålla med att det är svårt att inte städa o tvätta när de är mulet ute ;)

  Ta hand om dig! Kramar

 6. Skönt att dom tog det på allvar och gjorde det dom skulle iaf!!!!
  När vi var in så konstaterade dom bara att ojdå det var väldans mycket sammandragningar…så fick jag åka hem och ut kom Neo:)

  Nä….den där räkan får minsann stanna till oktober!

  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *