DIY – Fotoskåp

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla mitt lilla loppisfyndade skåp som jag lovat att visa sen det blev färdigmålat och inflyttat. Jag har fortfarande (efter typ 4 månader?!) problem med att veta hur jag ska ha fotona, därför har det dröjt men nu får ni se det ändå.

Jag ville ju ha något ställe att ha foton på när vi flyttade ut den stora hörnbokhyllan som vi hade i lägenheten och som fick flyttas in ”tills vidare” i huset och sen blev kvar i 2 år… Ja, iallafall, jag hittade ett brunt vitrinskåp på loppis och tänkte att det skulle vara väldigt fint vitt så jag slog till…

Jag tvättade bara av skåpet lite snabbt med trasa och vatten, sen hade jag köpt blank vit sprayfärg som jag sprayade på. Man ska antingen spraya lager 2 inom 4 timmar eller EFTER 36 timmar, annars kan färgen börja vecka sig som ni ser på översta bilden till höger… (antar att det är sånt man INTE ska visa… ;-) ). Bäst blev det faktiskt om man sprayade på efter ca 3 timmar, när första lagret var yt-torrt och så gjorde jag insidan som blev bäst. Det var det sista jag gjorde och då var jag otroligt ivrig att bli klar… Men visst är det lite typiskt att insidan blev bäst?! Iallafall, minns inte hur många sprayningar det blev till slut. 3 burkar gick åt och kanske 5 varv? Lite svårt att få det täckade och jag var nog för försiktig i början och sprayade onödigt tunt.

Sen hjälpte Simon mig med att tapetsera baksidan, de satt en tapet där sen tidigare som jag hade tänkt spraya över, men det blev inte bra. Simon fick välja fritt bland våra tapetrester och det blev fina liljekonvaljtapeten som vi hade i vårat första sovrum här i huset. Love it. (I efterhand så fick vi veta att det tydligen var en hyllningstapet som Sandberg gjort till Victoria och Daniels bröllop, haha!)

Men trots alla skavanker (men då skyller jag på att det ska vara shabby chic trots att det inte riktigt var tanken, haha!) så tycker folk att det är fint när de kommer hem hit och jag är nöjd! Som jag säger till folk, man får stå en bit i från och kisa när man tittar på det… Nej, så illa är det inte men om man börjar inspektera noga så kommer man hitta mycket…

Så, nu är det där med fotona bara. Inne i skåpet är tanken att Isak och Tuva ska ha varsin hylla och en för övrigt löst folk ( ;-) ). Ovanpå står det två bilder som min morfar fotat och framkallat själv i sin framkallningstudio han hade hemma. Motivet på det ena är när jag är nyss hemkommen från bb i mammas famn och det andra är mamma, jag och storasyster Malin på min dopdag.

2 thoughts on “DIY – Fotoskåp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *