Bittermorsan

Åh, jag blir så galet bitter av sömnbrist. Hela dagen idag så har jag gått runt i en dimma och drömt om tider innan barn…

Självfallet älskar jag mina barn överallt annat (det vet ni väl?) och jag funderar inte riktigt än på att lämna bort dem (jag skojar) men det är så FÖRBANNAT jobbigt att inte få sova.

Jag blir så sjukt bitter och när jag ser allt alla skriver på facebook, instagram och bloggar om deras underbara barn som bara är glada och sover 17 timmar om dygnet, somnar själva och vaknar som små solstrålar så har jag lust att dunka huvudet i golvet.

Jag kämpar som FAN för att vara en bra mamma, så vad gör jag för fel?!

Som sagt, jag blir bitter när jag inte får sova. Tur att jag vet att det är sömnbristen som spelar spratt, för jag älskar ju mitt liv. När Tuva var liten så visste jag inte att det var så enkelt (enkelt, ENKELT?! HAHA!) som sömnbristen som gjorde mig bitter utan trodde att det var mitt liv. Rätt så skönt att inse att det inte var så när man väl fick sova lite bättre.

Härda ut, härda ut, härda ut. Det blir bättre.

Inatt funderade jag på att åka in till barnakuten. Men vad ska de göra då? Efter Tuva så vet jag att man inte får någon hjälp. Och ja, nu efter Isak med. Hur mycket har jag inte pratat med bvc om sömnen?!

Och samtidigt så vet jag att jag inte borde klaga. Vi har två friska välmående barn, och det finns det folk som bara drömmer om att ha. På söndag fyller världens sötaste babyängel 1 år, och det får mig att fälla en liten tår och skämmas för att jag klagar på något så simpelt som sömn.

Ärsch, vilket svammel.

Hörs!

5 thoughts on “Bittermorsan

 1. Jag vet precis hur det känns för min äldsta var orolig ända upp till ett år och så kom lillebror femton månader senare som krånglade första halvåret. Och så i vintras när barnen var sjuka var och varannan vecka från jul och fram till hela våren. Jag hoppas att det blir bättre snart för man blir verkligen knäpp av att inte få sova!

 2. JOOOO du får visst klaga och vara bitter!! Man kan inte alltid jämföra med de som har det värre. Det finns alltid nån som har det värre men för den sakens skull kan man inte gå runt och vara glad jämt.
  Det är VIDRIGT att inte få sova.
  Fan jag blir ju sjuk om barnen strular EN natt. Funkar inte utan ordentlig sömn.

  Du gör allt du kan och jag tror att du är en fantastisk mamma men tyvärr påverkar inte det barnens sömn.

  Massor av kramar och lyckönskningar om god sömn

 3. Klart att du får klaga! Jag tycker att du är hur duktig som helst & jag tror att du är världens bästa mamma! Sömnen kan ju inte du rå för! Hoppas att det vänder snart!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *