Bakslag, hårda magar och stackars bloggbarn

Ikväll så är Simon ute och dricker öl med några från hans jobb.

Själv ligger jag på soffan iklädd min rosa tjocka morgonrock med datorn brevi och äter popcorn medans tvättmaskinen går varm med lasset med tvätt som vi fick hem från dagis och lasset med tvätt som blivit hemma. Det har nämligen kommit ett litet bakslag för Tuva när det gäller att gå på pottan. Speciellt på dagis.

Men jag vägrar sätta på henne blöjor igen nu! Hon har ju tamigtusan vart utan blöja sen i juni. Jag tror att det mer handlar om att hon är på nytt dagis med nya personer och så himla mycket skoj runt omkring! Hon har ju haft lite svårt att komma ihåg att gå på pottan om hon har allt för roligt.

Hemma så är enda problemet att hon väntar in i sista sekund med att säga till att hon är kissnödig så det är inte säkert att vi hinner fram i tid. Och hon verkar inte tycka att det är särskilt jobbigt att byta trosor stupikvarten, nästan tvärtom, för även om de inte blivit nå så vill hon byta ändå. Eller allra helst, springa naken. ;-)

Och sen så, nu när vi ändå är inne på kiss och bajs, är det någon som har bra tips för vad man kan äta för att slippa hård mage?

För barn alltså?

Jag tar väldigt gärna emot råd på vad som kan få fart på magen och som dessutom kan uppskattas att äta. Äckliga saker fungerar icke.

(Och oj vad det här blev ett sånt där inlägg som de som tycker att man INTE ska blogga om sina barn refererar till (fattas bara en nakenbild och en pottbild så hade det vart komplett!), satan i gatan vad Tuva kommer att må dåligt när hon blir tonåring och vuxen av det här inlägget. Ja, nu har jag nog förstört hela hennes uppväxt! Just nu i den här sekunden sitter nog hennes blivande klasskompisar och sparar ner varenda liten rad om Tuvas bakslag och förmodade hårda mage. Stackars, stackars lilla Tuva!)

(Ok, jag vet, jag kan vara dryg ibland och jag förstår vad de menar och kan hålla med till viss del… Men samtidigt, om jag ser till mig själv så hade jag tyckt att det var grymt skoj att läsa om mamma hade bloggat när jag var liten, och varenda människa blir ju pottränad så det är väl inge genant med det? Då kan ju alla reta alla i allafall. Jaja, jag är trött och svamlig, lyssna inte på mig.)

Natti natt!

8 thoughts on “Bakslag, hårda magar och stackars bloggbarn

 1. Jag vet att man kan ge blåbärspuré (?) för förstoppning men läste att även färska blåbär kan ha laxerande effekt. Annars plommon.

  Finns även ett receptfritt läkemedel på apoteket som heter Laktulos som får fart på magen. Används flitigt på äldreboenden t.ex :P Vet ej hur det smakar men tror det finns med apelsinsmak också!

  Lycka till!

  • Tack för tipsen! Tror jag ska testa plommon och det där Laktulos, tror det var det min mamma tipsade om också. :-)

  • Just det, russin! Det hade jag glömt. Det ska skrivas upp på handlinglista på en gång. De är ju så lätta att få i henne också. :-)

 2. Jag har hört att Kiwi är bra för hårda magar.. om hon tycker om det vill säga, inte alla barn som gör det.
  Tycker du gör rätt i att fortsätta utan blöjor, barn kommer in i dessa faser. Snart är hon tillbaks igen ska du se!
  Bedårande söt Tuva ni har , hon ser så sjukt envis och söt ut:)

 3. Tack för din gulliga kommentar igår angående att ha samma födelsedag. Verkar ju vara fler än vi som tajmar samma datum :-) Än så länge verkar det dock lugnt idag…

  Angående magar… Min son har haft samma problem som din dotter – jättejobbigt när det håller på. Vet vad du menar med att maskinen går varm med underkläder… O blev rekommenderad att ta Lactulos i t.ex. välling, under en ganska lång tid. Hör med Bvc annars. I annat fall är ju russin och katrinplommon bra. Lycka till!

 4. Haha, jag håller helt med dig! Hade tyckt det vore skitkul om MIN mamma bloggat och fört dagbok om min uppväxt ;) vilken guldgruva, nu minns hon ju knappt nånting :/
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *