Att koka kaffe är för tjejer

Jag var på jakt efter en leksakskaffekokare till Tuvisen förrut (förra veckan kanske?) och i mitt letande på Leklust så blev det ganska tydligt vilka det är som ska lära sig koka kaffe tidigt i åldrarna. Det fanns nämligen två kaffekokare, den ena var lite dyrare och var rosa med blommor på och den andra (på bilden nedan) var lite billigare och så var det Hello Kitty på.

Eller så kanske det är det som är genusperspektiv (eller hur man säger)?

Att det inte är begränsat till tjejer bara för att det är rosa? Ska en kille koka kaffe så behöver han kanske inte en spidermankaffekokare utan han kan också koka lite Hello Kitty-kaffe.

Tuva blev iallafall jätte glad för sin (hon gillar ju den där katten) och hon har kokat massvis med kaffe! Dock på sitt eget vis (självklart! Gör hon någonsin på något annat vis än sitt eget?) då hon ställer ner kaffekopparna där vattnet ska vara och sätter på locket. Sen efter ett tag så kan man plocka upp en kopp med kaffe!

Hon har även hunnit bli förbannad på den x antal gånger och den tål faktiskt att slängas i golvet. Trots att den känns lite halvskräpig.

139:- kostade den. Inte illa för en kaffekokare! :-)

Oups! Lunchen är ju slut nu.

Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *