Äter man spenat så blir man stor och stark!

Jag måste få skryta lite över Tuva, hon är så otroligt duktig på att äta! Igår gjorde jag en lasagne med lax, spenat, fetaost, keso,vitt vin, krossade tomater mm, och det gick minsann i!

Självklart så var det första hon sa när hon satt sig att hon minsann INTE tyckte om sån mat. Men efter man trilskat lite, matat med det hon kunde tänka sig att äta och fått henne att glömma bort att hon INTE äter sån mat så övergick det i en rolig lek istället. Man blir ju STOR OCH STARK av spenat! Och smart av lax (men det var lite svårare att få in, kanske behövs det mer fisk…? Skojar bara, hon har huvudet på skaft också. Lite väl mycket på skaft ibland…).

Tuva är ju väldigt bra på att äta, och många gånger äter hon mer än mig! Och jag äter ändå inte lite. Inte konstigt att jag tyckte att det var lite svårt att få henne mätt när hon var liten och ammades. ;-)

Vi har ju som regel att hon åtminståne ska smaka (så länge det inte är något mega konstigt, eller jätte starkt), tycker hon sen inte om det så får hon äta det hon tycker om. Då har hon åtminståne smakat (och eftersom hon äter så bra annars så behöver man ju inte vara orolig för att hon inte få i sig tillräckligt om det skulle vara så att hon vara äter ris en måltid). Det är ytterst sällan som vi lagar specialmat till Tuva. Hon äter alltid det vi äter, om det inte är så att vi planerat att äta en mysmiddag själva när hon somnat. Då kan hon få äta pommesfrites och köttbullar framför tvn. Riktig lyx tycker Tuva.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *