Andas nu amningshjärnan

Jag tycker att det är kul att vi ska fira julen här, för jag tycker att det är roligt att få hem folk till mig och att hålla på och fixa och dona. Vi har gjort upp en as bra planering och allt är handlat! (fast jag måste till affärn imorn ändå, vi fokuserade så mycket på julen så vi glömde det vanliga… Haha!) Men min amningshjärna stressar upp mig. Alltså, min hjärna kan inte tänka en klar tanke just nu. Allt är bara trassel. Ni ska se mig på affärn, jag ser ut som ett levande frågetecken/fågelholk som går omkring, fram och tillbaka, fram och tillbaka för allt jag glömmer hela tiden och min hjärna klarar inte ens av att följa en enkel lista. Allt bara snurrar på listan. Kanske fått en släng av ordblindhet också. ;-)

Men, jag vet ju iallafall precis vad det beror på. Tydligen så utsöndras det något slags välmående hormon när man ammar, och det där hormonet gör hjärnan seg. Det är visst bevisat, och Isak är ju stans matmonster och äter varannan timme dygnet runt, så det där hormonet ligger väl liksom på topp hela tiden. ;-)

Jag tycker att jag hade en gravidhjärna som inte kunde tänka ordentligt, men shit, jämfört med nu var jag ju Einstein. ;-)

Imorgon ska jag laga Janssons, fixa skinkan och koka ägg. Wish me luck… Haha! Och just det, handla lite och hämta ut paket också. Och städa! Fast jag tänker faktiskt inte städa ihjäl mig, för jag känner på mig att det kommer bli rätt mycket att städa igen sen efter att 14 stycken (+ 2 extra till fikat) firat jul här… Men det ska bli skoj! Ja, inte att städa efter då men själva julafton. Mys. ♥

Jaja, jag fortsätter visa lite jag fått på födelsedagen. Älskar min fina lyckta!

Jag fick ju mycket annat också. GRYMMA längdskidsvantar bland annat. Så glad för dem, längtar ut i spåret! :-) Massa bra saker fick jag, orkar inte lägga upp allt här bara.

5 thoughts on “Andas nu amningshjärnan

  1. Är sååååå glad att du tar Julen……men jag lovar att jag mycket hellre haft Julen här som vi brukar och fått slippa den här skiten är sååå drygt…..men gör inte för mycket nu så du bangar ur. ..ungarna är nog nöjda om dom får sina paket dom hi hi hi……vi höres imorrn Älskar dig <3

    • Det är ingen fara, tvingade Simon att sluta så han är hemma efter 14 idag så då tänkte jag ta tag i allt och städa nu medas Tuva är på dagis. :-) Kramar! Love you too! <3

  2. Amningshjärna ja… men vad säger forskningen om sömnbristhjärna??? Min äta-jämt-bebis slog rekord i natt genom att sova 00-05:30 (jag vet, hur osannolikt är det????), men sedan vaknade lilla tjejen och sjöng luciasånger i mörkret. Väldigt gulligt. Men lite jobbigt också. Så med dessa 5 timmar i bagaget ska nu julen fixas! Go for it.

    • Skönt ändå! Isak åt 23, 01, 03, 05 och 07.30… Förmodligen är det ju inte bara amningshjärna utan en härlig kombination av sömnbristhjärna också. ;-) Tuva hade gått upp med pappan sin och väckte mig vid 7. Japp idag ska julen fixas! Hejja oss!!! :-)

  3. Snygg jacka i inlägget här under någonstans. Jag måste komma ihåg att kolla in den in svart. Visst är det mysigt att ha julen hemma hos sig bli brukar ha det men inte i år, blir inte samma stämning bland flyttkartonger. ;)

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *