3 månadskontroll på mega-bebisen

Idag var vi iväg till bvc för 3 månaderskontroll. Fatta att min lilla bebis blir 3 månader imorgon!

Isak väger nu 7740 g (två kurvor över normalkurvan) är 64 cm lång (en kurva över normalkurvan) och har ett huvud som mäter en omkrets på 44,5 cm (två kurvor över normal på det med). Min mega-bebis!

Isak fick två sprutor också, det stack ganska mycket i mammahjärtat när hon stack in nålen i dom knubbiga låren… Men Isak var duktig, han skrek självfallet med tystnade snabbt då han såg ett så fint leksakshus på en hylla. :-)

Isak har alltså ökat 3770 g i vikt, dvs nästan dubblat födelsevikten på 3970 g. 13 cm längre har han också blivit på 3 månader. Hallå växtvärk? ;-)

Pratade lite med sköterskan om Isaks mage också, och hon lugnade mig rejält. Skulle kanske pratat med henne på engång. Hon verkar haft lite mer erfarenhet av bebisar med blod i bajset. :-)

6 thoughts on “3 månadskontroll på mega-bebisen

 1. Det är väl därför han är orolig ….han har växtvärk….inte ont i magen !!!! Tänk vad det sliter och drar när han växer så där fort !!! Sötaste lilla killen =)

 2. ÅH lilla kolossen. Han är ju så knubbig och gullig så jag kan sluka honom med hull (ofcourse) och hår. Det är så hemskt med sprutorna och när Ellen skulle få sina första hade vi inte våran vanliga sköterska och jag fick noll förtroende för den nya. Jag tänkte bara ”spruta ur luften, spruta ur luften..”. Man dör tydligen knall o fall om en är en enda liten luftbubbla kvar i sprutan när man sprutar. FY. Men det gick ju bra (hon hade typ 95 års erfarenhet eller nåt) :-)
  Kram

  • Det är nog inte bra för kolestrolet att äta upp Isak. Hihi. ;-) Ser lite barbariskt ut när de bara hugger in sprutan i låret på dem, trodde att man liksom stack den lite under huden… Men det gick ju bra och det är ju värt det ändå. Bara de kommer ihåg att spruta ur luften! ;-) Kram!

 3. härligt att det gick bra! ;)
  moa har alltid legat ett steg över på vikten och två steg över på längden, så hon har också varit en större tjej;) förutom när hon föddes då, med sina ynka 2,6 kg ;)

  • Ja, Tuva är ju också stor. Hon ligger också två streck över på både längd och vikt. Fattar inte varför jag får så stora barn. Hihi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *