2:a gradens brännskador

Unge, unge. SKITUNGE!

Igår var Isak som vanligt med när jag tände eld i kaminen. Då fick han tag i tändsticksasken och en tändsticka och efter lite pillande och undersökande så gör han precis så man gör när man tänder tändstickor. Men rätt ända av tändstickan mot rätt sida av asken. Han är finurlig den lilla pojken!

Det var inte så mycket mer med det då, men imorse när jag tänt eld så glömde jag tändsticksasken på golvet, och efter ett tag så hittar han den. Då jag springer runt och plockar, viker tvätt och försöker få Tuva klar till dagis. Helt plötsligt hör jag bara ett illvrål, och när jag springer till pojken så möts jag av en skar lukt av bränt skinn…

Han har lyckats tända en tändsticka och bränt hela sitt lilla pekfinger!

Bränt bebismonster på närakuten.

Jag fick spel, hjärtstopp och hjärnblödning. Tur att man kan hantera lite akuta situationer så bra. ;-) Smörjde bästa Inotyol salvan och ringde 1177 som påminde om att det kan vara bra att kyla ner… Sen ringa dagis och skjutsa dit Tuva lite tidigare, och bränna in till närakuten med en ledsen pojke.

2:a gradens brännskador konstaterades men det gick inte att lägga om. Så nu får vi hålla rent och under uppsikt och ge smärtstillade. Det var bra att det var på fingret och inte i handen iallafall. ”Han måste vara väldigt smärttålig” sa sköterskan ”Det måste göra jätte ont!”. Ehh, jag har då aldrig sett min lilla fjant som smärttålig…

Nu sover han iaf i vagnen och jag sitter med en kopp kaffe och försöker lugna ner mig. Tror att den här pärsen tog mest på mamman. ;-)

 

6 thoughts on “2:a gradens brännskador

  1. Stackars bäbis, och som du säger, stackars mamma! Tur att de små glömmer fort, och jobbigt för mammahjärtat att vuxna inte glömmer lika fort… Hoppas resten av dagen blir lugnare!

  2. Tänk vad de kan apa efter när de ser vad man gör? Men nog tusan är det läskigt. Vår äldsta brände sig rejält i båda handflatorna när hon var runt 1 1/2 och satte händerna på en fortfarande varm platta. Riktigt läskigt och ont hade hon, men lyckligtvis var det väldigt lindrigt här med. Tur att det gick bra iaf!

  3. Nä men söta lilla finurliga barn! Hur tusan lyckades han med det!? Min plutt försöker lära mig att jag inte ska tro att han INTE kan/förstår saker men det går trögt med mammans inlärning:-) Håller med dig om, som jag tror du skrev i nåt annat inlägg, att ens lilla barn har fastnat i ålder omkring 6 månader i ens eget huvud…

    Kram på er och hoppas det lilla fingret läker snabbt snabbt men det är väl barn som har bästa läkköttet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *