Tulpan Angelique

Efter att jag dragit ut på det hur länge som helst så fick jag igår ett ryck på lunchen och åkte till plantagen och fyndade lökar. Känns som att det här kanske är sista helgen det kommer att gå att plantera? Ärsch jag vet inte, men jag vill inte riskera att dra ut på det mer nu så att det blir som förra året och det inte blev något alls…

Jag plockade några olika rosa tulpaner och hyacinter, bland annat kom jag hem med ”Tulpan Angelique” som såg väldigt fin ut och dessutom var i en stor påse (alla påsar kostade 20:-/st nu). Och nu när jag googlar så låter det ju som att jag gjort ett riktigt fynd!

”Omåttligt populär är denna utsökta tulpan. Angélique har dubbla blommor och bär dessutom 2-3 blommor på varje stjälk. De enskilda blommorna är runda och mjuka och läckert fluffiga, med en romantisk ton av de mest delikata blekrosa nyanser mot en krämig vit botten. Med sina 45 cm, är Angélique precis rätt i framkanten av rabatten men även alldeles fantastisk i en vas. Den gör sensation i varje trädgård. Det är en av de mest sålda Tulpanerna i världen.” (länk)

”Senblommande dubbel Tulpan (Tulipa) Angelique med blommor som är så fyllda med blomblad att de får ett pionliknande utseende.” (länk)

tulpan-angelique-2_12437172_134427038Hur fin?! Bilden är lånad från det här inlägget av http://slottstradgardsmastaren.blogspot.se/

Nu får vi bara hoppas att det blir några tulpaner i vår. Jag är ju kanske lite väl snabb ibland när jag håller på att planterar… ;-) 5 av 7 påsar har jag planterat nu på förmiddagen så om jag kan få plantera de två sista barnfria så kanske de kan bli lite mer nogrannare planterade och lökarna kan slippa att bli skalade innan de åker i jorden. ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *