Vuxenmat och barnmat

Det är sällan jag lagar egen mat till barnen, de äter till 95% samma mat som vi. Möjligtvis att jag kompletterar med något som jag vet att de äter bra om vi äter någon ”skum” mat. Parmaskinka tex, det vet jag att de inte gillar så då brukar jag ha köttbullar eller korv som tillbehör med. Eller om vi äter sallad, då brukar jag koka pasta till dem också.

Hur brukar ni göra hemma?

Tuva är lite kinkig med maten, hon gillar inte att ha ihoprörda saker och helst inte smakrik mat heller. Det ska vara så lätt som möjligt. Eller förskolekocken Ylvas mat, ALL hennes mat verkar vara himla god. Konstigt att det inte funkar lika bra med mammas. ;-)

Isak däremot, han älskar mat! Och gärna mat och såser med mycket smak. Och han vill testa allt som står framme på köksbordet, inget undgår hans tallrik. Sen kanske han inte har ro vissa dagar att sitta still och äta vid matbordet, men det är ju en helt annan sak.

Idag var dock en sån dag som jag gjorde vuxenmat och barnmat.

20140610-221250-79970630.jpgBarnen fick en favoriträtt. Köttbullar med potatis och ketchup, och mamman blev inte så missnöjd heller. En väldigt lätt och snabb middag (perfekt då jag hade bråttom till träningen), men riktigt god! Receptet hittade jag här.

Sparris med lax och parmesan

Du behöver: 28 st späda gröna sparrisar (ca), salt och nymalen svartpeppar, 100 g parmesanost, 8 skivor färskrökt lax, 1 påse pinjenötter, balsamicosirap

Marinad: 0.5 dl balsamvinäger, 1.5 dl riktigt god olivolja, salt och nymalen svartpeppar

  1. Ansa sparrisen och koka den i 2 minuter i buljong eller lättsaltat vatten.
  2. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna.
  4. Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller tio små fat.
  5. Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra.
  6. Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *