Klimatsmart

Igår satt jag och slökollade på fotbollen samtidigt som jag kikade runt lite på nätet. Egentligen letade jag byxor, men har svårt att bestämma mig för vilka. Så i stället hamnade jag in på olika sidor om att vara klimatsmart. Jag önskar verkligen att jag skulle ha ork att fokusera mer på det. Ni vet, vi har bara en jord och hejsan hoppsan. Och just nu när det verkligen grönskar ute och är helt otroligt fint så blir man ju lite blödig och får lite katastroftankar kring att det vara är temporärt. Att allt det här fina, det kanske inte mina barnbarn får uppleva.

Vi gör en del saker som är bra, vi källsorterar (tack vare Simon… Jag är mest bara jätte nogrann med att inte slänga gammal medicin i soporna utan att lämna in det på apotek, samt att lämna gamla textiler på återvinning) och eldar mycket istället för att värma upp med el.

Men sen så gör vi en del saker katastrofalt. Vi åker mycket bil och reser en hel del… Även om vi försöker att inte slänga så mycket mat så är vi slarviga på att ta reda på ALLT och jag har en tendens att tänka billigt, vilket ofta betyder ”slit & släng”.

Så nu funderar jag lite på vad vi skulle kunna göra för att höja oss en nivå.

Bara genom att läsa på polarpumpens blogg fick jag en hel del tips, de har inlägg för olika rum så att man kan se över vad man kan spara i varje rum.

Tex så skulle behöva ta tag i den droppande kranen på gamla toaletten… Och så behöver man tydligen inte duscha så länge, och så varmt… Men alltså… Det kändes inte som ett lätt tips. ;-) Då tänker jag nog på att vi inte använder vår handdukstork samt att jag 99,9% av alla gånger låter håret lufttorka. Vette tusan om de väger upp mina halvtimmesduschar men… ;-)

Men överlag tror jag faktiskt att man tjänar mycket bara på att tänka på miljön och alltid ha det i bakhuvudet. För om alla bara la om sina vanor lite grann så skulle det göra stor skillnad.

_MG_7855

Har ni lätta tips på hur man man bli mer klimatsmart så hojta till! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *