Halt och ändrade planer

Idag är jag halt.

Gissa vad jag lyckades med igår kväll?

Jo, jag gick precis där på golvet där jag tidigare på dagen sett (och då fastnat med min socka) att det stack upp en liten bit av trägolvet som en vass syl, och som jag då tänkte att ”Oj, det där måste vi fixa, går man barfota på det där så kan det nog sluta lite illa”. Senare på kvällen så gick jag ju där, då så klart barfota och jag slår in den där förbannade änden i foten och den åker in och fastnar.

En sylvass sticka som är över 5 mm bred och 2,5-3 cm lång. Rakt in i foten. Mys. TUR att Simon var hemma så att han fick pilla ut den (med pincett och nageltång, den satt så hårt att det inte gick att dra den med pincetten).

Jag grinade självklart som en tok, gjorde ju AS ont. Men jag hade ju ingen vidare lust att åka upp till akuten för en sticka heller, vilken prio kan de vara på det? 12765? Och jag ville ju inte lägga mig att sova med den heller med tanke på hur infekterat det kan bli… Så det var bara att bita ihop. Dock kom det bara pytte lite blod, så vi tänkte att det låg rätt ytligt ändå. Att jag låg med foten i högläge i 30 min just då tänkte vi inte på. Sen när jag skulle gå och hämta plåster och grejer så står jag på foten och när jag flyttar den så är det en blodpöl med tjockt blod lika stor som halva foten.

Så att åka till Fyrishov och bada idag var ju bara att ställa in, det blöder fortfarande från såret… Inte lika mycket, inte mycket alls, men det blöder. Lite töntigt att ställa in för en sticka i foten kan tyckas…

Jag hade kvar stickan för jag tänkte ta ett kort på den och lägga upp här, men nu har jag tappat bort den… Ligger väl här i soffan någonstans så snart får jag väl plocka den ur rumpan. ;-)

Så idag är jag alltså halt. Hela främre delen av foten värker som sjutton och jag hoppas verkligen inte att det blir infekterat! Det är iallafall fint omlagt med miniplåster med djungeldjur på och näsduk under som ett litet tryck förband. Haha, det var allt vi hade hemma. Kanske borde fixa någon form av första hjälpen låda här hemma. Kan ju vara rätt bra att ha om man heter Sara Djurström. ;-)

Nu sover dock Tuva, allt har blivit försenat idag eftersom jag försökte få henne sova så länge som möjligt imorse då jag fortfarande trodde att vi kanske skulle kunna åka och bada.

Mot kaffebryggaren!

2 thoughts on “Halt och ändrade planer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *