DIY – Elsas cape

Jamensådär ja. FASIKEN vad den här mamman är händig.

Tuva har bjudit sina dagiskompisar på prinsesskalas på söndag och hon ska ju självfallet klä ut sig till Elsa i Frost. Vad annars? Så, mamman har jagat blå klänning (hittade en på h&m), och nu också sytt en cape.

Bästa av allt var att vi kunde ta en urväxt småfläckig gammal klänning att sy om!

IMG_1576

 

Ja, alltså, capen provas över nattlinnet idag. Jag orkade inte byta om till hela outfiten på Tuva när hon precis gjort sig färdig för sängen… Därav de lite gråtna ögonen. ;-)

Jag gjorde det väldigt lätt för mig. Klippte upp klänningen mitt på, och sydde så kanterna blev ”bra”. Sen sydde jag igen ärmarna och klippte av det som stack ut på insidan. (blev ju snyggt veckat vid axlarna då midjan var där på klänningen.)

Sen var det bara att sy ett knapphål. Inte för att det ser ut som ett knapphål, men jaja, viljan var god iallafall… ;-) Och så sist, sy i en knapp. Klart!

Tuva var mycket nöjd! Hon är väldigt miljömedveten då de pratar mycket om det på förskolan så hon tyckte att det var toppen att vi återanvände och inte köpte nytt.

Sen behöver ju ingen syna den i sömmarna, men det är ju faktiskt det viktigaste att Tuva är nöjd och att det faktiskt var gratis. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *