Bananglass av 100% banan

Ett mellanmål som är toppen varma dagar (värmen ser ju ut att fortsätta…) är bananglass! Nyttigt är det också eftersom ingredienserna består av 100% banan.

Recept:

1. Skiva banan och frys in. Perfekt att göra i förväg med bananer som börjar bli bruna i skalet men som är fina inuti, så är det klart tills nästa gång man är sugen på bananglass.

_MG_8303

 

2. Mixa bananerna, LÄNGE. Minst 5 minuter. Du märker när det är klart, då uppstår ett vitt fluff. Men som sagt, det måste mixas ett bra tag innan det är klart och jag tror att felet som folk gör som misslyckas är just det, att man inte mixar tillräckligt.

_MG_8304

 

3. Ett vitt gräddaktigt fluff – KLART!_MG_8307

 

4. Redo att serveras!

_MG_8312

TIPS!

Är glassen i sig så nyttig så kan man ju lyxa till det med lite strössel ovan på. :-)

_MG_8319Jag har också testat att ha i lite kakao, eller hallon och det funkar också riktigt bra! Basen får man ju av bananen som inte får en så kraftig banansmak efter mixandet.

Enjoy!

 

4 thoughts on “Bananglass av 100% banan

  1. Felet jag gjorde var nog att jag använde vår blender, ska prova med matberedaren istället.. Tror det funkar bättre. I blendern fastnade allt i botten typ..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *