Vatten, vatten, bara vanligt vatten…

När det regnat mycket så blir vårt vatten väldigt missfärgat (vi har egen brunn), och även om jag vet att det inte ska vara någon fara (vi har dessutom tagit vattenprover som är bra) så känns det lite väl sunkigt när vattnet är alldeles gult, mest syns det när man fyller upp ett badkar, men när det är riktigt illa så kan man nästa ana en gul ton på vattnet när man häller upp det i ett glas. Som värst har det så klart vart under den här vintern, sen vi flyttade hit sommaren 2010. För så mycket regn det kommit senaste halvåret måste ju ha vart rekord… ;-) Och dessutom så har vi ju skaffat badkaret nu också, och det är ju då det märks mest som sagt.

Men iallafall, jag snubblade över sidan Bra vatten som säljer vattenrenare. Och funderade på om det skulle vara något för oss? Bara det att det skulle kunna rena bort lite av kalket i vårt extremt kalkrika vatten skulle ju vara nice. Ångrar rätt mycket att vi valde så mycket svart i vårt badrum… ;-)

Någon som har erfarenhet av vattenrenare? Eller av gult vatten?

Eller någon som har bra tips på hur man får bort 17 lager kalk på svart kakel? ;-)

Nästa gång som vattnet blir så där supergult ska jag iallafall ta ett vattenprov och skicka in för att se hur det står till då, för som sagt, vi tog ju vattenprov för snart 4 år sedan och enligt sidan så rekommenderar de att man ska ta nytt vart tredje år.

_MG_7441Japp, rätt mycket svart i vårt badrum. Tur att systemkameran verkar ha ett litet antikalkfilter. ;-)

 

4 thoughts on “Vatten, vatten, bara vanligt vatten…

  1. Har också haft problem med vatten som färgar vi köpte filter som kostade skjortan men såå värt. Vi köpte filtret på en ”vattenreningsaffär” på väg eller i Nåntuna/Vilan om du kommer från Gunsta hållet. Sväng vänster i korsningen där man kör höger till BolandCity. På höger sida direkt efter första rödljuskorsningen på den vägen ligger butiken. Kalk på kakel går att skrapa bort med en skrapa man använder till att skrapa kokhällar med, de är ju gjorda för keramik likaså rakblad.

  2. Hej
    Vill bara varna för starka kalkmedel
    Som förstör badrumsinredning, har provat ALLT då vårat badrum ser ut som 30 år fast det är 7 år. Det som fungerar bäst är citronsyra!!!

    Hoppas du hittar napp till Isak snart! Tittade på maxi men de hade inga.

    • Malin tipsar också om citronsyra. Får nog köra med det mest. :-) Gullig du är som kollade efter napp. Håller ju på att bli tokig på den där nappen! Annars får han väl sluta snart, han är ju gammal nog men det är ju himla smidig tröst också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *