Två tänder mindre

Mitt under kalaset igår så ringde de från barnspecialisttandvården och hade fått in ett återbud vid 9 nästan dag, så vi kunde komma redan då.

När vi kom dit idag och tandläkararen undersökte Isaks tänder så såg hon att de var så illa, och han borde ha så ont så att vi var tvungna att dra ut dem med en gång. Min stackars lillpojk! Han fick lugnande och blev kanon full, sen bedövades det ännu lite mer innan de pillade ut de små gaddarna på ca 3 min. Det gick ur bra, och Isak var såååååå duktig! Tandläkarna var chockade att han var så smärttålig, dels över att det gick så bra att dra dem (de hade förvarnat med om hur jobbigt det skulle bli…) och dels över att han kunnat gått med de där tänderna så länge utan att ha supermegaont.

Liten pojke leker i väntrummet, helt ovetandes om vad komma skall…

Men jag blir så sur på folktandvården, jag har sökt för hans tänder FYRA gånger utan att de tagit mig på allvar! Första gången var tidigt i somras och de har ju sett ut som de gör sen han var drygt 4 månader… Stackars min lillpojk.

3 thoughts on “Två tänder mindre

    • Han hade två tänder när han föddes, och efter ca 4 månader så nöttes de ner till tandköttet. Varför det blev så vet de ej, de skickade iväg en tandstump på analys nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *