Solskydd

Hur gör ni med solskydd såna här soliga dagar?

Jag smörjer måttligt med spf 30 på barnen. Tuva fick bara lite på axlarna mitt på dagen ungefär, men hon verkar vara väldigt soltålig. Hon har aldrig blivit röd eller ens rosa, hon kan se lite röd ut när hon blir varm, men hon blir bara så när hon blir just varm.

Isak har blivit lite svagt rosa en gång på axlarna, så han verkar ju vara lite känsligare och eftersom han är mindre så måste man ju vara mycket noggrannare med honom.

Jag vet inte riktigt varför jag känner att smörja in barnen med spf 50 i flera tjocka lager inte känns bra för mig, men jag tänker att det är bättre att se till att täcka med kläder och försöka att inte utsätta dem för sol hela dagen lång. Idag var det ju dock svårt när vi hängde på stranden mellan 10-14. :-)

1. Isak invigde sina nya badbrallor från h&m, så söt så! 2. Tuva och Isak leker verkligen bra i strandkanten. 3. Så mamman kan sitta på filten och bara hålla utkik… 4. Coolaste bruden på Länna badet!
 

Jag hörde om en som smörjde in sina barn med spf 50 på hela kroppen och sedan UV-kläder på det. Då får jag lite ångest och känner mig oansvarig, men eftersom kidsen inte bränt upp sig än så gissar jag på att min metod fungerar bra för mina barn.

Och man får ju inte glömma bort att solen är bra också!

7 thoughts on “Solskydd

 1. Idag körde jag också 30 på armarna på kidesen.. Men 50 i ansiktet och på axlarna (iaf på Minna, Moa hade ju tröja på sig). Men jag och Micke glömde ju att smörja oss helt och kom hem och var helt röda över axlarna och ryggen.. Solen tog bra idag!! Men kidsen har inte blivit nå röda alls, så 30 räcker nog.. Man måste väl bara komma ihåg att smörja på dem då och då, eftersom de badar.. :-) Tack för idag! Det gör vi om. :-)

  • Ja, det måste vi! Gick ju hur bra som helst att vara och bada på Länna.:-) Ja, hade Isak inte sovit 2 av de 4 timmarna så hade han fått ha på sig uv-tröjan mycket mer. Smidigt att ha ett stick med 50… Det har jag inte tänkt på… :-) Och tack själva förresten!

 2. Jag kör 50 på lille herrn och 30 på mig själv. Varken jag eller karln är särskilt soltåliga så därför kör vi högt även på lillen. Däremot tycker jag det är svårt att ta på honom heltäckande kläder för han blir vansinnigt varm. Men den gången vi badat i år hade han kortärmad och kortbenad uv-dräkt :D

  Men stick verkar ju jättefiffigt! Tycker solkrämer är svåra att få in i huden på en liten kille som inte kan vara still. Blir lätt kladdigt :)

  • Ja, heltäckande kläder blir ju lite svårt. Men en lite för stor t-shirt räcker ju nästan till armbågen och då sitter den lite löst också så att det blir luftigt. Oftast är det ju axlar, rygg och sånt som de bränner. :-)

   Jag är inte så solkänslig heller faktiskt, glömmer alltid smörja in mig själv. Kommer väl vara rynkig som attan snart. Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *