Överraskningsresa till Falun!

I måndags när vi var i Söderbärke så sa Simon åt mig att vi skulle åka iväg över natten, och att jag skulle packa några fina kläder, varma kläder, oömma skor, sovkläder samt bikini.

WTF.

Jag blev livrädd att vi skulle ut och sova i hans pappas stuga i skogen. Jag vill INTE sova där. Inte blev det bättre av att jag såg Simon packa in dunk med vatten, sovsäck och liggunderlag i bilen och han vägrade berätta vart vi skulle.

Jag hade ju inte med mig så mycket kläder dit heller! Jag hade ju bara packat bekväma kläder att ha i Söderbärke, och inte räknat med att ”oömma kläder” skulle behövas.

MEN, när vi satt oss i bilen så berättade Simon vad planen var och det var att vi skulle åka till Falun. Ta in på hotell, äta middag ute och sen dagen efter gå en rundvandring i Falu gruva!

Ni kan tro att jag var lättad va?

20140717-230723-83243361.jpgClarion Hotel Bergmästaren i Falun. Hade hotellet haft luftkonditionering så hade det fått topp betyg, men den dåliga luften i receptionen, restaurangen och rummen (vi fick sova med fönstret öppet så mycket vi bara vågade) drog ner betyget rejält. Trist på ett annars så fint hotell!

20140717-230529-83129999.jpgNär vi kom fram så gick vi och åt en sen lunch på ”Banken”. Och där får det toppen betyg! Service och mat var verkligen toppen, samt att det var väldigt mysigt i de gamla banklokalerna. Mysigt också att jag och Simon kunde sitta i lugn och ro och äta bara vi. Det händer ju ytterst sällan. ♥

20140717-230533-83133184.jpgFinaste kläderna jag lyckades skrapa ihop i min packning. ;-) Reafyndet från Zara (cardiganen) är verkligen en favorit.

20140717-230531-83131175.jpgTaggade för rundvisning i Falugruva! Det var verkligen häftigt, och vi fick en riktigt bra guide. En timme svischade förbi och jag hade kunnat stanna en timme till, minst, där nere. Otippat att en gruva skulle kännas som min grej. ;-)

20140717-230534-83134745.jpgHäftigt. Inne från gruvan gick det så klart inte att få några bilder med min iPhone kamera… Systemkameran lämnade jag hemma eftersom jag inte tänkte att det var värt att ta med den ut i skogen. Haha!

Riktigt kul och mysigt av Simon att komma på en sån grej. ♥ Så värt för oss att bara få vara Sara och Simon för en stund istället för mamma och pappa. ♥

 

2 thoughts on “Överraskningsresa till Falun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *