Om vagnarna

Jag fick lite kommentarer om när jag funderade över vagn och jag tänkte bara förklara mitt val varför det blev en BabyTravel Bangkok och inte nå mer avancerat.

För det första, vi är inga storköpare av barnvagnar. Och är inte så kräsna heller. Hitills har vi köpt barnvagnar för totalt 1700:-. Och det gör inget att vagnen inte är gjord för att dra i snömodd eller på grusvägar, då har vi ju Emmaljungan som är GRYMT körvänlig och lättrullad. Den är stor och rejäl och går att ta med om jag har hjälp att lassa in och ur i bilen.

Sen har vi lilla, lilla resevagnen från Maclaren. Den är lätt som en plätt och blir snudd på osynlig när man fäller ihop den. Men det är inte låsbara hjul på den och det är långt ifrån liggbart ryggläge på den. Funkar ju bra att ha på stan och resor från när de är 1 år kanske, vi köpte den när vi skulle till Kreta när Tuva var 1 år. Men satan vad svårt det var (omöjligt rent ut av) att få henne att somna i den när det inte går att fälla ner ryggen…

Och trots att det är minismå hjul på den så har jag faktiskt kört hem från dagis i snöstorm när vi bodde i stan, visst, det var som att skjuta en stol framför sig men ändå. Hem kom vi.

Jag är inte så jätte kräsen med att nya vagnen ska rulla bra som tusan och så (jag menar, jag tyckte det funkade med Maclaren vagnens hjul), för ska det rulla bra som tusan så har vi ju Emmaljungan! Jag vill bara ha en vagn som är smidigt och som jag kan gå på stan med och ha med i affärer. Sen ville jag köpa en ny eftersom vi bara köpt begagnat tidigare, men samtidigt inte lägga massa pengar på vagnen när det finns de här billiga som duger.

Nya BabyTraveln blir alltså ett komplement till våra andra vagnar, och inte något jag ska ut och promenera med här i snöstorm här på landet. Tänkte bara förklara att det var ett genomtänkt beslut och vi köpte vagnen som vi tycker fyller våra behov för just den vagnen.

Ok? :-)

2 thoughts on “Om vagnarna

  1. Då så! :-) Själv vill jag att vagnen ska rulla lätt! Har tagit hem vår Emmaljunga Duo Edge ett par ggr från förskolan och tycker att den är rätt dryg att dra för att den är för stor.. Väldigt skillnad mot vår City Cross. Men så är jag ju inte särskilt stark heller.. ;-) BabyTravel Bangkok funkar ju bäst inomhus tyckte jag, att promenera med den till stan var ändå lite jobbigt. Därav köpte vi vår Brio Spin. Men alla tycker vi ju olika! :-)

    • Jaha, men det kanske är skillnad på vagn och vagn, våran var ju iofs väldigt lite använd innan vi fick den. Mamma hade ju bara haft den inomhus. :-) Men jag tycker att den är aslätt, man behöver ju nästan inte ens ha händerna på den utan den rullar ju av sig själv. :-) Så länge man inte ska göra en massa svängar då, DÅ är den tung och stor. Eller så är det jag som är stark… Hehe. ;-)

      Jag tycker ju att våran Maclaren funkade att gå härifrån och ta buss in till stan med Tuva, och när vi gick till stan när vi bodde på Djäknegatan och jag tror att BabyTraveln är betydligt mycket mer körvänligare än den. Maclarens hjul är väl typ en tredjedel av dens hjul.

      Ses på tisdag! :-) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *